Kadir Geceniz Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ederim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Geceniz Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ederim
Abone ol
Haberdiyarbakir.Og Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çekip Bu Akşam İdrak Edeceğimiz Mübarek Kadir Gecesi Dolayısıyla, Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran

Haberdiyarbakir.Og Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çekip , şöyle dedi: ‘Yüce Allah'ın ‘bin aydan daha hayırlı’ diye buyurarak, vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha ulaşabilmenin, tarifsiz mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Zaman ve mekânlar, yaşanan anlamlı ve önemli olaylarla değer kazanırlar. Tam da bu noktada, Kadir Gecesi, bu bakımdan hiçbir zamana nasip olmayan, insanlık tarihinin en önemli hadisesi olan, Kuran-ı Kerim'in kâinatı şeref yar ettiği ve Cenab-ı Allah'ın, hakkında müstakil bir Sure gönderdiği şanlı bir gecedir.

Aynı Adı Taşıyan Surede Cenabı Hak, Şöyle Buyurmaktadır:‘Şüphesiz Biz, Kuran-ı, Kadir Gecesi'nde indirmişizdir. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’. İki cihanın peygamberi Hazreti Muhammed'e (S.A.V) son Peygamberlik görevinin verilişi ile en büyük hidayet rehberi olan Kuran-ı Kerim'in vah yedilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nin, bütün insanlık adına taşıdığı kutsiyet ve değeri anlayabilmek ve değerlendirebilmek, hepimiz için manevi birer ganimet değeri taşımaktadır’ diyen Haberdiyarbakir.Og Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çekip , şöyle devam etti:

Kur’an-I Kerim Bütün İnsanlığa Nur Dolu Bir YoldurYüce Rabbimiz, ‘İşte bu Kitap (Kur'anı Kerim), kendisinde şüphe edilecek hiçbir şey yoktur. Allah'tan sakınanlar için bir rehberdir’ (Bakara Suresi) buyurarak, Kitabı Mukaddes’in bütün insanlık âlemi için rehber, yol gösterici ve Nur olduğunu buyurmaktadır. İşte Kuran'ı Kerim’in inmeye başladığı bu kutlu gecede, hem dünyada olup bitenleri değerlendirip, hem de kendi iç dünyamızda nefis muhasebesi yaparak, Kuran'ı Kerim’in önümüze açtığı nurlu yolda, erdemli insanlar olma noktasında, emin adımlarla ilerlemek için gayret göstereceğiz. Hazreti Peygamberimiz (S.A.V) Kadir Gecesi hakkında şöyle buyurmuşlardır: ‘Her kim ki, İman ve teslimiyet ile Kadir Gecesini ibadetle geçirirse, Allah, onun geçmiş günahlarını bağışlar’. Hazreti Ayşe annemiz de Hz Peygamberimize, ‘Kadir Gecesine ulaşırsam, Rabbim’e nasıl dua edeyim?’ Diye sorduğunda, Peygamberimiz efendimiz şöyle dua etmesini söylediler:

‘Allah’ım. Sen Affedicisin, Kerimsin. Affetmeyi Seversin. Bizi Affeyle!’ ‘İşte böylesi mübarek bir gecede bize düşen; Bencilliklerimizi bir kenara bırakıp, acizliğimizi ortaya koyup, Şanı En Büyük Ve En Yüce Olan Rabbimiz’e, dualar ve niyazlarda bulunacağız. İbadet edecek, Zikirler ve Secdelerimizle, Yüce Allah’a dualar edip, yakaracağız. Cenabı Allah’ın bizleri şereflendirdiği Mukaddes Kitabımız Kur’an çeşmesinden kana kana içebilmek ne büyük bir mutluluk ve ayrıcalıktır. Allah’ın rızasına bizleri ulaştıracak olan, Dinimiz İslam’ın öngördüğü işleri yapmaya çalışacak, yetimlerin başını okşayıp, hastalarımızı arayacak, bol bol sılai rahim yapacağız. Senede bir defa gelen ve bu sene de kavuştuğumuz kutlu gecemizi olabildiğince güzelliklerle değerlendirebilmek için, azami gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas halkımız ve İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla kutluyor, Yüce Rabbim’den başta biz Müslümanlar olmak üzere, bütün dünya insanlarına sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını niyaz ediyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüreği Güzel İnsanlardan Deprem Zedeler Destek Devam EdiyorÖnceki Haber

Yüreği Güzel İnsanlardan Deprem Zedeler...

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın’dan Kılıçdaroğlu’na Sert TepkiSonraki Haber

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın’da...

Yorum Yazın

Reklam Alnı