Gürsu’da “Ailemiz İstikbalimizdir” Sloganıyla Kortej Yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürsu’da “Ailemiz İstikbalimizdir” Sloganıyla Kortej Yürüyüşü
Abone ol
Bursa’nın Gürsu İlçesinde Düzenlenen Kortej Yürüyüşü, Bursa Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gürsu Kaymakamlığı Ve Gürsu Belediyesi’nin İş Birliğiyle Gerçekleşti.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Sultan Denli

Bursa’nın Gürsu İlçesinde Düzenlenen Kortej Yürüyüşüne, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın Eşi Sümeyye Işık, Kamu Kurumları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında, toplumda aile ve değerlerinin önemine vurgu yapılırken, aile içi dayanışma ve desteğin önemi vurgulandı. ‘Ailemiz İstikbalimizdir’ sloganıyla Gürsü Belediyesin’den başlayan yürüyüş Atatürk Heykelinin önünde Basın açıklamasıyla devam etti. Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal konuşmasına şu sözleriyle başladı. “Muhabbetin, sevginin, dayanışmanın öğrenildiği ilk yer olan Aile, sağlıklı bireylerin yetişmesinin ve güçlü toplum idealinin en büyük dayanağıdır. Ailenin ve tüm aile bireylerinin her türlü zararlı akım ve alışkanlıklara karşı dayanıklı hale getirilmesi, nesiller arası temas ve dayanışmanın artırılması, aktif ve dinamik nüfus yapısının korunması, aile bireylerinin sorun çözme kapasitesinin artırılması ve sosyal kalkınmanın devamlılığını sağlamak üzere aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi bizim için çok önemli.

Aile yapısını, değerlerini ve işlevlerini etkileyen faktörleri tespit etmek, aileleri tehdit eden her türlü şiddet, zararlı alışkanlık ve eğilimlere yönelik tedbirleri ele almak için kurumlar arasında işbirliğinin ve eş güdümün artırılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Aile haftasında amacımız, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Ülkemizde; ailenin kurulması ve aile birliğinin korunması amacıyla çeşitli yasal düzenlemeler yapılmış olup bu doğrultuda; Bakanlığımızca toplumdaki aile yapısını güçlendirmek için Ailelerimize yönelik; Aile Eğitim Programları (AEP) uygulamakta, yoksulluk düzeyindeki ailelerin aile birliğinin dağılmaması için sosyo-ekonomik destek sağlanmaktadır. Ayrıca; evlat edinme modeli, koruyucu aile modeli, doğum yardımı, evde bakım desteği, toplu ulaşım desteği gibi bir çok sosyal hizmet modelleri ile ailelerimizi desteklemektedir. Bakanlığımıza bağlı bakım merkezlerimizde, huzurevlerimizde, çocuk evlerimizde, sevgi evlerimizde, çocuk destek merkezlerimizde ve rehabilitasyon merkezlerimizde bakımını üstlendiğimiz vatandaşlarımıza yönelik; aile odaklı hizmet sunma gayreti içerisinde çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Bu kapsamda 7/24 hizmet anlayışı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde “Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattımız” ailelerimize kesintisiz, sürekli hizmet vermektedir.

Ayrıca ailelerin değişen koşullar ve küresel riskler karşısında etkilenebilecekleri olumsuz durumlara karşı korunması ve güçlendirilmesi hedefiyle çok sayıda araştırma, çalıştay, panel, şura, seminer ve etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bütüncül ve sistemli önlemler almak hedefiyle kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin katkısıyla Cumhurbaşkanlığımız himayesinde ve bakanlığımız koordinasyonunda, aile ve evlilik kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik stratejilerin, hedeflerin ve faaliyetlerin yer aldığı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nı oluşturulmuştur. Ailemiz İstikbalimiz sloganıyla gerçekleştireceğimiz programa katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyor bu vesile ile Aile Haftanızı bir kez daha kutluyorum.” Muhabbetin, sevginin, dayanışmanın öğrenildiği ilk yer olan Aile, sağlıklı bireylerin yetişmesinin ve güçlü toplum idealinin en büyük dayanağıdır.Ailenin ve tüm aile bireylerinin her türlü zararlı akım ve alışkanlıklara karşı dayanıklı hale getirilmesi, nesiller arası temas ve dayanışmanın artırılması, aktif ve dinamik nüfus yapısının korunması, aile bireylerinin sorun çözme kapasitesinin artırılması ve sosyal kalkınmanın devamlılığını sağlamak üzere aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi bizim için çok önemli.

Aile yapısını, değerlerini ve işlevlerini etkileyen faktörleri tespit etmek, aileleri tehdit eden her türlü şiddet, zararlı alışkanlık ve eğilimlere yönelik tedbirleri ele almak için kurumlar arasında işbirliğinin ve eş güdümün artırılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Aile haftasında amacımız, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Ülkemizde; ailenin kurulması ve aile birliğinin korunması amacıyla çeşitli yasal düzenlemeler yapılmış olup bu doğrultuda; Bakanlığımızca toplumdaki aile yapısını güçlendirmek için Ailelerimize yönelik; Aile Eğitim Programları (AEP) uygulamakta, yoksulluk düzeyindeki ailelerin aile birliğinin dağılmaması için sosyo-ekonomik destek sağlanmaktadır. Ayrıca; evlat edinme modeli, koruyucu aile modeli, doğum yardımı, evde bakım desteği, toplu ulaşım desteği gibi bir çok sosyal hizmet modelleri ile ailelerimizi desteklemektedir. Bakanlığımıza bağlı bakım merkezlerimizde, huzurevlerimizde, çocuk evlerimizde, sevgi evlerimizde, çocuk destek merkezlerimizde ve rehabilitasyon merkezlerimizde bakımını üstlendiğimiz vatandaşlarımıza yönelik; aile odaklı hizmet sunma gayreti içerisinde çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Bu kapsamda 7/24 hizmet anlayışı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde “Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattımız” ailelerimize kesintisiz, sürekli hizmet vermektedir. Ayrıca ailelerin değişen koşullar ve küresel riskler karşısında etkilenebilecekleri olumsuz durumlara karşı korunması ve güçlendirilmesi hedefiyle çok sayıda araştırma, çalıştay, panel, şura, seminer ve etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bütüncül ve sistemli önlemler almak hedefiyle kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin katkısıyla Cumhurbaşkanlığımız himayesinde ve bakanlığımız koordinasyonunda, aile ve evlilik kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik stratejilerin, hedeflerin ve faaliyetlerin yer aldığı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nı oluşturulmuştur. Ailemiz İstikbalimiz sloganıyla gerçekleştireceğimiz programa katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyor bu vesile ile Aile Haftanızı bir kez daha kutluyorum.” diyerek bittirdi.

Faruk Uysal dan sonra konuşmasına başlayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık konuşmasına şu sözleriyle başladı; “Çok kıymetli İl Başkan Yardımcım değerli İl Müdürüm çok kıymetli İlçe Müdürlerim kıymetli bey efendiler hanımefendiler Müdürüm aslında çok güzel bir şekilde özetledi ben Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine devam etti aslında bir algı meselesi bizler hep yılarca Avrupa Birliğine özendi. Avrupa’ya gittik Avrupa bizim Aile yapımıza özeniyor. Bizler yıllarca ata eril anneanne ve babaannelerimiz onların bize verdikleri eğitimlerle yetiştik. Son yıllarda daha çok bireysel yetişmeye doğru toplumda aslında televizyondaki diziler den olsun bireysel yapılaşma, yaşamaya doğru özendiriyorlar. Türk toplumunun aile yapısını bozarsak onları yene biliriz onun için bizim son yıllarda aile yapımızı bozmak içim çalışmalar yapıyor. İşte bunların hepsini topladığımızda bizlere çok büyük görev düşüyor aile bizim en temel yapımız önce kendi ailemiz sonra etrafımızdaki eşimiz, dostumuz ayakta dura bilmesi için biz bunları nasıl ayırırız değil de nasıl ayakta tutarız. Bunun ayakta durması için nasıl yardımcı oluruz destek görürüz diye kendi üzerimize düşeni yaparsak aile yapısını korumuş oluruz.” Diyerek programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Program toplu fotoğraf çekimi ardından bitti.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır’da Uyuşturucu Ele GeçirildiÖnceki Haber

Diyarbakır’da Uyuşturucu Ele Geçirildi

DEPSAŞ Enerji Slovakya’dan 8 Madalya İle DöndüSonraki Haber

DEPSAŞ Enerji Slovakya’dan 8 Madalya İle...

Yorum Yazın

Reklam Alnı