Genç Şefler Yarışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Şefler Yarışıyor
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
“1. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması’’na Start Verildi. Üç Gün Sürecek Olan Yarışmaya, Diyarbakır İli Dicle Üniversitesinde Aşçılık Programında Eğitime Devam Eden 220 Aşçı Katıldı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran (Özel Haberi)

İlimizin var olan kültürel yapısıyla, zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin günümüz yemek kültürüne uyarlanarak ilimizin gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması amacıyla 05-07 Ekim 2022 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf Ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi (Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı) işbirliğinde oluşan  “1. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması’’na Start Verildi. Üç Gün Sürecek Olan Yarışmaya, Diyarbakır İli Dicle Üniversitesinde Aşçılık Programında Eğitime Devam Eden 220 Aşçı Katıldı.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi alanında ulusal listeye giren şehrimiz bu ve benzeri çalışmalarla, asıl listeye kabul için hazırlık sürecine devam etmektedir. Jüri ekibimiz; Dicle Üniversitesi Diyetisyen Müjde Ok, Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkâr İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş ve Diyarbakır Hevsel Mutfağını Araştırma ve Tanıtma Dernek Başkanı Ekin Ensarioğlu’dan oluşmaktadır. Hazırladıkları yüzlerce yöresel yemek çeşidini jüriye sunan yarışmacılar, gerek lezzette gerekse sunumda hünerlerini sergiledi.Yemekler, lezzet, yöresellik, sunum, görünüm, teknik ve hijyen kategorileri göz önüne alınarak puanlanacak. Yarışmaya katılanlardan ilk 3’e girenlere ödül, her katılımcıya da katılım belgesi verilecektir. Büyükşehir Belediyemiz ileriki dönemlerde bu yarışmaları daha geniş çerçevede düzenlemeye devam edecektir.

  

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Atik’ten Erdoğan’ın “Kürt Sorunu Yoktur” Sözüne TepkiÖnceki Haber

CHP’li Atik’ten Erdoğan’ın “Kürt Sorunu...

Eylül Ayında 3 Bin 562 Şüpheli YakalandıSonraki Haber

Eylül Ayında 3 Bin 562 Şüpheli Yakalandı

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı