Gazetecilik Kamuoyunun Vicdanıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazetecilik Kamuoyunun Vicdanıdır
Abone ol
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Münasebetiyle Hayallerime Umut Ol Derneğinin Kurucu Genel Başkanı, Şair Ve Yazar Devran Sinanoğlu Emekçi Gazetecilerin Gününü Kutladı.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Devran Yiğit Sinanoğlu

Sinanoğlu yayınladığı mesajda, “ Günümüzde basın; çağdaş, demokratik ve uygar hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Kamuoyunu bilgilendirmek için haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın olmuştur. Kitle iletişim araçlarından biridir. Dünyanın dört bir köşesinden haber alma ihtiyacını karşılayarak, toplumun doğru bilgiye ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakârca çalışan, basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, gece gündüz demeden vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir.

Gazetecilik Onurlu Ve Şerefli Bir Meslektir Gazetecilik mesleği onurlu ve şerefli bir meslektir. Objektiflik ve dürüstlük ilkelerini şiar edinen, tarafsız habercilik yapan gazeteciler ve basın mensupları toplumsal bir görev ad etmektedirler. Halkın olayları doğru bilmelerini sağlayan gazetecilerdir. Gazetecilik, kamuoyunun vicdanıdır. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Demokratik ve hukuk devletinde basın ne kadar hür olursa, toplumda o kadar özgür olur. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş, gece gündüz demeden çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan ve bugün gerçekleri halka duyurmak için çalışan, yeri geldiğinde kalemini bir silah gibi kullanan, yeri geldiğinde yurttaşlarımızın gözü ve kulağı olan gazeteciler kamuoyu için önemli bir görevi üstlenmişlerdir. 

Basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan, emek veren tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlarım. Daha özgür bir ülkede çalışmak ümidiyle… " şeklinde konuştu.

    

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler Sur Kültür Yolu Festivalinde Etkinliklere KatıldıÖnceki Haber

Öğrenciler Sur Kültür Yolu Festivalinde...

285 Kilogram Esrar Ele GeçirildiSonraki Haber

285 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Reklam Alnı