Eser’den Yeni Bir Eser

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eser’den Yeni Bir Eser
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Ve Psikolojik Danışman Haydar Alper Eser’in Yeni Kitabı ‘’Maslow’un Bodrum Katı’’ Nisan Ayı Başlangıcında Okuyucu İle Buluştu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran (Özel Haber)

Araştırma ve yazım aşaması 2020’de yüksek lisans sürecine dayanan ve yaklaşık bir buçuk yıllık bir emeğin ürünü olan ‘’Maslow’un Bodrum Katı: Eğitim Kurumlarında Zenofobi’’ adlı kitap Nisan ayı başında Çuvaldız Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluştu. Eser’in Antalya, Mardin ve Diyarbakır hattında gerçekleştirdiği görüşmelerin ve gözlem notlarının bir ürünü olarak aktardığı akademik ürün, kendi içinde üç ayrı bölümden oluşuyor. Bu bölümler kuramdan uygulamaya mücadele sürecini somut adımlar ile tüm yöneticilere sunmayı hedefliyor.

Başta eğitim kurumları olmak üzere tüm yöneticiler için bir pusula görevi gören Maslow’un Bodrum Katı, Öncü Yöneticiler Derneği bünyesinde yayına hazırlanan ‘’Okul Yöneticileri İçin El Kitapları Serisi’’ adlı ailenin 10 üyesinden biri oldu. Birbirinden bağımsız olarak hazırlanan içeriklerde sırasıyla Okulda Veriye Dayalı Yönetim, Mülteciler ve Çok kültürlülük, Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları, Okulda Bütçe Yönetimi, Özel Öğrenme Güçlüğü, Deprem, Hijyen, Sosyal Medya, Okul-Çevre İlişkileri ve Eğitim Kurumlarında Zenofobi konuları işleniyor.

Zenofobiye dair geniş kapsamlı tanımlar veren Eser, kitabı içerisinde bu konuyu yirmiden fazla alanda incelediğini ve insanların ilgisinin kendisini oldukça memnun ettiğini aktaran Eser, ‘’Türkiye’de bu alanı akademiye ilk kez taşıdım. İlk olmasının heyecanını paylaştığım kadar zorluğundan bahsetmediğimi de söylemeliyim. Dünya değişirken Metaverse ve Zenofobi kavramları ilk kez bu kitap içerisinde yan yana geldi. Pandemi sürecinden hareketle sağlık alanında görülen zenofobi, online platformların kullanım sıklığının artması ile birlikte adlandırdığım e-zenofobi hayatımıza dahil oldu. Bu nedenle sadece yöneticiler yerine dış dünyadaki herkesin okumasının kıymetli olduğunu düşünüyorum. Araştırmadan yayım sürecine kadar desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. En özel teşekkürüm ise aileme, yakın çevreme ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden danışman Hocam Sayın Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş’a olmalı’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Fark Et Fark Ettir” Otizmli Çocuklar KonuşulduÖnceki Haber

“Fark Et Fark Ettir” Otizmli Çocuklar Ko...

‘’Maslow’un Bodrum Katı’’ Çıktı!Sonraki Haber

‘’Maslow’un Bodrum Katı’’ Çıktı!

Yorum Yazın

Reklam Alnı