Ergin’den Diyarbakır Büyükşehir’e tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergin’den Diyarbakır Büyükşehir’e tepki!
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapınar İlçesinde 5 Arsayı Satışa Çıkarmasına Tepki Gösterdi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak
SP Diyarbakır Basın

Şaibeli Arsa Satışları Belediyenin İcraatıdır!..

Depremle yıkılan, sel felâketiyle sarsılan coğrafyamızda insanımıza hizmeti öncelikle hak, adalet, özgürlük, eşitlikle bir araya getirmeyi ilke edinen Saadet Partisi olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin beş arsayı satışa sunmasını seçimler yakın olduğu için doğru bulmuyoruz. Seçim sonrası iktidarın ve emanetle(?) yönetilen belediyenin halkça seçilmemiş yetkililerinin endişeleri var ki arsa satışları alelacele ilana çıkarılıyor.

Seçimler yaklaştıkça devlete ait, belediyelere ait arsalar, verimli alanlar bir bir elden çıkarılmaya başlandı. Diyarbakır da bundan nasibini alıyor. Büyükşehir Belediyesi, tek adamla valiyle yönetiliyor. Kayapınar sınırlarında beş alan resmîyette 11 Ocak 2023 Tarih ve 08 Sayılı Meclis Kararı ile satışa sunulmuş. Belediye Meclisi, lağvedilmişse meclisten bahsedilebilir mi? Daire Başkanlarını sen atarsan, meclis mi olur? Bu mevcut yönetimin ilanı şu şekildedir:

"11/01/2023 tarih ve 08 sayılı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı gereği, aşağıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesinde açıklanan şartlar içerisinde Kapalı Teklif Usulü ile ayrı ayrı satışı yapılacaktır." Seçimlere iki ay bile kalmadan bu satış neyin nesidir? Yangından mal mı kaçırılıyor? Bu konut alanları toplamı; 97.363 metrekare. İstenen Muhammen bedel; 596.349.416 TL. Yerel ve ulusal basında 16-23 Mart 2023 Tarihinde satış için ilan verilmiş. İktidarın eliyle 25265-66-76-77-78 nolu adalar, satışa sunulmuş. Tümü konut imarlı ve Diyarbakır’ın en değerli arsaları.Büyükşehir Belediyesi'ne atanan Sayın Vali ile daire başkanlıklarına getirilenler, mevcut iktidarın emri gereğince 596.349.416 TL Muhammen bedel biçilen 97.363 metrekareyi elden çıkartıp Depremzede kardeşlerimize Toplu Konut yapacağını mı duyuracak?

Seçim Döneminde İken Bu Satış, Akla Birçok Soru Getiriyor.

Konserlere, festivallere on milyonlarca lira harcayanlar, şehrin sözde tanıtımı için harcama yapanlar, heykeller yapanlar, Sur içinde yeni yapılaşmayla şehrin acılı bölgesini eğlence ve ticaret merkezine dönüştürenler, turizm için her şeyi kabullenen anlayış, bu halkın malı olan arsaların satışı ile neyi amaçlıyor? Biz Diyarbakır insanımıza Saadet Partisi olarak İktidar Ortağı olduğumuz anda, bu ihalenin iptali için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. İhaleye kimsenin katılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Diyarbakır'dan ve şehir dışından ihaleye katılıp, ihaleyi alacak olanlar bu şaibeli satışın farkında olmalıdır.

Resmî kurumlar, yetkililer bu duruma el koymalı, zamanı varken ihaleyi iptal etmelidir. Eğer satılması, el değiştirilmesi gerekiyorsa seçim sonrası beklenmelidir. Bir aceleleri olan bu baylar, yangından mal kaçırır gibi bu beş adayı kimselere peşkeş çekemez. Konut alanı için değerli olan bu arsalar, birilerine resmî işlemlerle satılırsa biz Saadet Partisi olarak gereken hukuki her işlemi yapacağız. Diyarbakırlı hemşerilerimizin bunda bir şüphesi olmasın. Gitme ihtimalleri belirdikçe telaşa kapılan iktidar, daha önce kayyum marifetiyle halkın iradesine el koyduğu belediyelere ait arsalara göz dikmemelidir. Biz Saadet Partisi olarak halkın ve kamunun malının haksız yere birilerine peşkeş çekilmesinin önlenmesi ve kamuoyunu bilgilendirmek için bu basın açıklamasını yapıyor, Diyarbakır insanımızı, STK’ları destek vermeye çağırıyoruz. Bu şehir sahipsiz değil; biz varız, Diyarbakır halkı var.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buzdolabına Zulalanmış 81 Kilogram Uyuşturucu YakalandıÖnceki Haber

Buzdolabına Zulalanmış 81 Kilogram Uyuşt...

Diş Hekimliği Hastanesi Hizmet Vermeye BaşladıSonraki Haber

Diş Hekimliği Hastanesi Hizmet Vermeye B...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı