Emniyet 'Risk Analizleriyle' Suç Oranlarını Düşürüldüğünü Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet 'Risk Analizleriyle' Suç Oranlarını Düşürüldüğünü Açıkladı
Abone ol
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aşkın, "Diyarbakır'da çalışmalarla sahte alkol ölümü gerçekleşmedi.73 yıl 10 ay cezası olan polis katili risk analizinde yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aşkın, “Diyarbakır'da çalışmalarla sahte alkol ölümü gerçekleşmedi. 73 yıl 10 ay cezası olan polis katili risk analizinde yakalandığını açıkladı. 14 Haziran 2021 tarihinden bugünümüze kadar kadın cinayeti meydana gelmemiştir. Son yillik veriler incelendiğinde yıllk ortalama 7 olan kadın cinayeti sayısı 4'e düşürülmüştür.Halkin yoğun olduğu yerlerde, eğlence mekanlarında silahla, bıçakla vb. aletlerle öldürme ve yaralama olaylarında azalma meydana gelmiştir.2020 yılında toplamda 1021 adet Tabanca, Uzun namlulu silah ve Av tüfeği ele geçirilirken, 2021 yılnda bu sayı toplamda 1323 adet olmuştur. Özellikle yakalanan tabanca sayısında %47'lik artış meydana gelmiştir. Evden hırsızlık yüzde 47, İşyerinden hırsızlık yüzde 17, Otodan hırsızlık yüzde 31,Kapkaç yüzde 44, Yankesicilik yüzde 30 oranında azalmıştır.

Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği (Yunuslar) personel sayısı 4 ayda 56'dan 104'eIkariılmıştır. Motosiklet sayısı ise 38' den 51'e çıkarilmıştur.Onümüzdeki hafta ilimize kazandırIlan yeni motosikletler ile yeni kurs alan personelimize tören planlanmaktadır. KIsa zamanda hedefimiz; personel ve motosiklet sayısinın artırilarak sahada etkin ve aktif görev yapabilen 40 motosiklet ile olaylara müdahale etmektir. Bu artişla Yunusların yapmış olduğu çalişmalarda; sorgulanan şahıs, aranan șahıs, sorgulanan araç, ele geçirilen çalıntı oto ve motosiklet sayısı, olaylara karışan kişilerin yakalanmasi, ele geçirilen ruhsatsız tabanca, uzun namlulu silah ve av tüfeği sayısi, ele geçirilen uyuşturucu madde miktarlarında %100'den daha fazla artış meydana gelmiştir.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır
Haberin Resmi Kaynağı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Basın

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asırlık Mirasımız Deva HamamıÖnceki Haber

Asırlık Mirasımız Deva Hamamı

Altun “10 Ocak Gazeteciler Gününü KutladıSonraki Haber

Altun “10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutlad...

Yorum Yazın

Reklam Alnı