“Dünya Tiyatro Günü”nü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünya Tiyatro Günü”nü Kutlandı
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına Bağlı Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, Uluslararası Tiyatrolar Birliği Tarafından 1961 Yılında İlan Edilen Ve Her Yıl 27 Mart Kutlanan Dünya Tiyatro Günü’nü Kutladı.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Haberin Resmi Kaynağı D.B.B Basın


Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Şehir Tiyatroları ile Tiyatrasi-Mozz Kültür Sanat ve Spor Derneği işbirliğiyle Tiyatrasi Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Lâl adlı oyun öncesi sahneye çıkan oyuncular ile tiyatro kursiyerleri birlikte seyircileri selamladı.DBŞT Genel Sanat Yönetmeni okuduğu, bu yıl ünlü İngiliz tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Helen Mirren tarafından kaleme alınan Dünya Tiyatro Günü Uluslararası bildiride, şunlar kaydedildi:

 “Geride bıraktığımız dönem canlı performans dünyası için çok zor geçti; birçok sanatçı, teknisyen ve zanaatkâr zaten belirsizliklerle dolu bu meslekte hayatlarını güçlükle idame ettirebildiler. Belki de sektörün içinde barındırdığı bu daimi belirsizlik, onları pandemi sürecini daha akılcı ve cesur bir biçimde atlatmaya hazırlamıştı. Hayal güçlerini günün koşullarına uydurarak, tabii ki büyük ölçüde internet sayesinde, yenilikçi, keyifli ve dinamik etkileşim yolları buldular bile. İnsanlar dünya üzerinde var oldukları günden beri birbirlerine hikâyeler anlattılar. Ve güzelim tiyatro kültürü biz insanlar burada olduğumuz sürece yaşamaya devam edecek. Yazarların, tasarımcıların, dansçıların, ses sanatçılarının, oyuncuların, müzisyenlerin, yönetmenlerin yaratma güdüsü asla bastırılamayacak ve çok yakın bir gelecekte yeni bir enerjiyle, hepimizin paylaştığı bu dünyaya dair yeni bir anlayışla yine meyvelerini verecek.”Daha sonra sahnelenen Lâl oyununun yönetmeni Murat Fidan’a Dünya Tiyatro Günü nedeniyle çiçek verdi.Her yıl 27 Mart günü dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanan Dünya Tiyatro Günü 1961'de Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilan edildi. Dünya Tiyatro Günü, sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak aynı zamanda insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için her yıl aynı tarihte kutlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Tarihe İz Bırakan Kadınlar” Sergisi AçıldıÖnceki Haber

“Tarihe İz Bırakan Kadınlar” Sergisi Açı...

Dünyada Kovid-19 Vaka Sayısı 81 Milyonu GeçtiSonraki Haber

Dünyada Kovid-19 Vaka Sayısı 81 Milyonu...

Yorum Yazın

Reklam Alnı