"DİYŞAD" Ahmed Arif'in Vefatının 32.ci Yılında Anma Programı Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"DİYŞAD" Ahmed Arif'in Vefatının 32.ci Yılında Anma Programı Düzenledi
Abone ol
Diyarbakır Yazarlar Ve Şairler Derneği (DİYŞAD), Diyarbakırlı Şair Ahmed Arif'in 32. Ölüm Yıldönümü Münasebetiyle Anma Programı Düzenledi.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı 
Resmi Kaynak Haberdiyarbakir.Org Haber Merkezi 

Ahmed Arif Edebiyat Müzesi'nde düzenlenen anma programına, DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpek Cankurt, DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu, DİYŞAD İcra Heyeti Başkanı Tarihçi ve Yazar Veysi Fida, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Gazeteci-Yazar İbrahim Evirgen, Avukat-Egitimci-Yazar Aydın Ak, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Fotoğraf Muhabiri Hidayet Öner, Emek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çağlayan, NB Tercüme ve Danışmanlık Yetkilisi Nursen Beştaş, Şehir Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Sibel Soyukara, DİYŞAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Koordinatörü Ali Şeran ve vatandaşlar katıldı.

"Ahmed Arif Diyarbakır'ın Sesini Şiire Katmıştır"

Anma programında konuşan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, "Toplumsal gerçekçi şiirin yaygın olduğu 1940'lı yıllarda Ahmed Arif, Diyarbakır Ezgisi'ni, Diyarbakır Manisi'ni, Diyarbakır Türküsü'nü şiirselleştiriyor ve bir adım öteye giderek Diyarbakır ağzını dizeleştiriyor. Mahalliden evrensele bir açılım gerçekleştiriyor. Ben inanıyorum ki Ahmed Arif sadece bir şair değil aynı zamanda önemli bir bilgedir. Bundan dolayı o Diyarbakır'ın sesini şiire katmıştır. Diyebiliriz ki, Ahmed Arif  Diyarbakır'ın bedenlerinden Dicle Nehri'ne akan bir ezgidir. Ve o ezgi Dicle Nehri'nin aktığı bütün topraklarda akmaya devam edecektir" Programın akabinde DİYŞAD üyesi şairler Ahmed Arif'in şiirlerini seslendirdi. Programa Katılan Yazarlar. Mehmet Kaymak, Hülya Aydın, Hüseyin Acar, Gül Yakan, Recep Özoğul, Cansu Ilgın, Songül Gök, Hülya Toprak. İhsan İpek Cankurt, İbrahim Evirgen Seslendirdikleri iirlerle kulaklarımızın pasını sildiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 144
    SEVDİM
  • 74
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 94
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabineyi Açıkladı!Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabineyi Açık...

Son Bir Haftada 24 Uyuşturucu Operasyonu: 24 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Son Bir Haftada 24 Uyuşturucu Operasyonu...

Yorum Yazın

Reklam Alnı