Diyarbakırlı Yazarın Şiir Kitabı Okuyucusuyla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırlı Yazarın Şiir Kitabı Okuyucusuyla Buluştu
Abone ol
Siirt Üniversitesi'nde Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Servan Erdinç, Lâ Dilruba ( Mavi Bir Duadır Gözlerin ) Adlı İlk Şiir Kitabı Okuyucularla Buluştu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Servan Erdinç

Siirt Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Servan Erdinç, Lâ Dilruba ( Mavi Bir Duadır Gözlerin ) adlı ilk şiir kitabı okıuyucularla buluştu.Erdinç,"Sanat sanat içindir ile sanat toplum içindir görüşlerini iç içe katarak ve şiirlerimde müzikaliteyi ön planda tutarak mükemmelliği gaye edindim." yorumunda bulundu. Kitabı yazma amacının, aşkın masumiyetinin ve toplumun kanayan yaralarının sesi olmak olduğunu belirteni Erdinç,  11 Temmuz, 1993 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dünyaya gelen Ediz Servan Erdinç, lise birinci sınıfın sonuna kadar eğitimini Bismil’de sürdürdü.

Ardından ailesiyle birlikte İzmir’in Karşıyaka ilçesine taşınma mecburiyeti doğdu. Bir yıl boyunca eğitim hayatına ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra ailesiyle beraber Diyarbakır’ın merkez ilçesinde bulunan Bağlar’a yerleşti. Bağlar’da bulunan Birlik Lisesine kaydoldu. Buradan mezun olduktan sonra Siirt Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü okudu. Üniversiteden mezun olduğu yıl olan 2019 yılında ilk şiir kitabı ‘Lâ Dilruba’ ( Mavi Bir Duadır Gözlerin) çıktı. İki yıl sonra ilk romanı olan ‘Vaktinden Önce’ isimli romanı çıktı. ‘Anlıyorum’ isimli şiiri İran’da çıkan ‘Ghoroob’ (Gurub)(Gün Batımı) dergisinde Farsça ve Azerbaycan Türkçesiyle yer aldı, ‘Hedik’ isimli şiiri Belçika’da çıkan uluslararası ‘Atunis Galaxy Poetry’de İngilizce yer aldı, Kıbrıs’ta çıkan Tek dergisinde birçok şiiriyle yer aldı.

Yazmış olduğu şiirleri, mektupları ve eser incelemeleri çeşitli antoloji, gazete, dergi, fanzin ile internet portallarında yer aldı. Şiirlerini aruz ölçüsü, hece ölçüsü, Batı nâzım biçimleri ve serbest tarzda yazan Erdinç, bununla birlikte Osmaniye Ozanlar – Şairler – Yazarlar Derneği tarafından 2021 yılında düzenlenen 24. Uluslararası Geleneksel Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda ‘Senden Almış’ isimli şiiriyle Münevver Kara Anısı Özel Ödülü’ne, Bursa'da düzenlenen Altın Kalemler Şiir Yarışması'nda da 'Anlıyorum' adlı şiiri ödüle layık görüldü. Sayısız şiir yarışmasında da ya finale kalmayı ya da ilk 10’a girmeyi başardı. Ediz Servan Erdinç, aynı zamanda editör, Derin dergisinin kurucusu ve Şehri Siirt Haber Ajansı’nda köşe yazarlığı yapmaktadır. Farklı kişilerce seslendirilmiş olan bazı şiirlerini de YouTube’tan dinleyebilirsiniz.  Eserleri :  Şiir – Lâ Dilruba  (Mavi Bir Duadır Gözlerin)  Mektup – Ece Ayhan Çağlar’a Mektup Roman – Vaktinden Önce Ödülleri : (Osmaniye) Münevver Kara Anısı Özel Ödülü, (Bursa) Altın Kalemler Şiir Yarışması Ödülü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baver Yücesoy Cup'ta Şampiyon The Best GeneratıonsÖnceki Haber

Baver Yücesoy Cup'ta Şampiyon The Best G...

“Akılı Su Yönetimi Projesi” YaygınlaştırılıyorSonraki Haber

“Akılı Su Yönetimi Projesi” Yaygınlaştır...

Yorum Yazın

Reklam Alnı