Diyarbakır’da Çay Sahteciliğine Zabıta Engeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da Çay Sahteciliğine Zabıta Engeli
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Hattına Gelen İhbar Üzerine Yaptığı Çalışmada, Piyasada Satışa Hazır Haldeki Paketlerde Çay Yerine Talaş Çıktığını Tespit Etti.

Haber Muhabiri Özlem Kaplan
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Alo 153 Hattına Gelen İhbarı Değerlendiren Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri, Çay Kutularının İçerisine Talaş Doldurup Satıldığı Bilgisi Üzerine Harekete Geçti. Bağlar İlçesinde Cadde Üzerinde Seyyar Olarak Çay Satan Tezgahta İnceleme Yapan Ekipler, Paket İçerisinde Bir Miktar Çay, Gramajı Arttırmak İçin Su Bardağı Ve Geri Kalanı Çaya Benzer Toz Çıktığını Belirledi.

Paketleri İmha Eden Zabıta Ekipleri, Satıcıyla İlgili Cezai İşlem Uyguladı Zabıta Denetim Şube Müdürü 7 Pakette Sahteciliği Tespit Ettiklerini Söyledi. Paketlerin Üst Kısımlarda İri Çay Tanelerinin Bırakıldığını İfade Eden Ari, Şunları Aktardı: “Kutunun Altına Doğru Toza Rastladık. Şehrin Birçok Noktasında Bu Çalışmamız Devam Ediyor. Vatandaşlarımızdan Da Ricamız Konuyla İlgili Tespitleri Halinde Belediyemiz Alo 153 Üzerinden Zabıta Ekiplerimize Bilgi Versinler. Bu, Seyyar Satıcıların Kavşaklarda Satmış Olduğu Çaylardır. Herhangi Bir İş Yerinde Satışına Rastlamadık”

Şebeke Halinde Satış Yapılıyor Orijinal Çay İle Sahtesi Arasındaki Farkı Anlatan Ari, Şunları Kaydetti: “Üzerine Sadece Bir Etiket Yapıştırarak Orijinale Benzetilmiş Vaziyete Getirmişler. Şahısla Yaptığımız Görüşmede Diyarbakır'da İkamet Ettiğini, Şebeke Halinde Kişiler Tarafından Yapıldığını, Şehrin Birçok Noktasında Satışı Yapıldığını Beyan Etti. Fiyat Olarak Şu Anda Piyasada Normal Seyyar Satıcılar 100 Liradan Satıyorlar. 80 Liraya Kadar Da İndirim Yapıyorlar. Orijinali İse 130 İle 150 Lira Arasında Değişiyor”

Fahiş Fiyat Ve Stokçuluğa Karşı Denetimler Devam Ediyor Halkın Sağlığını Korumak İçin Çalışmalarına Devam Eden Ekipler Bir Taraftan Da Fahiş Fiyat Ve Stokçuluğa Karşı Da Denetimlerini Sürdürüyor. Bu Kapsamda Zabıta Ekipleri İle Ticaret İl Müdürlüğüne Bağlı Ekipler, Gıda Toptancılar Sitesinde Faaliyet Yürüten Toptancılara Yönelik Denetim Yaptı. Başta Ayçiçek Yağı, Pirinç, Mercimek, Şeker Ve Un Olmak Üzere Bazı Temel Gıda Ürünlerinde Stokçuluğun Önüne Geçilmesi Amacıyla Başlatılan Denetimlerde Ekipler, Toptan Gıda Ürünü Satan İşyerleri Ve Depolarını Kontrol Etti.Gıda Ürünlerinin İrsaliye Ve Faturalarını Kontrol Eden Ekipler, Tespit Edilen Aksaklıklarla İlgili Tespit Tutanağı Yazarak İş Yeri Sahiplerini Stokçuluk Yapmamaları Konusunda Uyardı.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Dünya Su Günü” Etkinlikle KutlandıÖnceki Haber

“Dünya Su Günü” Etkinlikle Kutlandı

Diyarbakır'da Sanayi Sitesi'nde PatlamaSonraki Haber

Diyarbakır'da Sanayi Sitesi'nde Patlama

Yorum Yazın

Reklam Alnı