Diyarbakır Küllerinden Doğuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır Küllerinden Doğuyor
Abone ol
Şark Bülbülü Olarak Bilinen Celal Güzelses’in Vefatının 63. Yıldönümü Dolayısıyla Anma Gecesi Düzenlendi.

Diyarbakır Valisi “Şimdi yeniden Diyarbakır küllerinden doğuyor. İnşaallah Diyarbakır’dan yeniden Sezai Karakoç’lar, Ziya Gökalp’ler, Celal Güzelses’ler yetişecek. İnşaallah daha çok kültür, sanat, sporla Diyarbakır’ı renklendirmeye devam edeceğiz.” Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziğinin usta isimlerinden Celal Güzelses’i anma gecesi düzenledi.Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” kapsamında etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT işbirliğiyle “Şark Bülbülü” olarak bilinen Celal Güzelses’in vefatının 63. yıldönümü dolayısıyla konser düzenlendi.Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen program TRT 2’den canlı yayınlandı. Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde verilen konserde TRT radyo sanatçıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu, Celal Güzelses’in eserlerini icra etti. Konserde halk müziğinin usta isimleri de konuk sanatçı olarak eserleri seslendirdi. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği programda Güzelses’in eserleri salondakiler tarafından hep birlikte söylendi.Programın sonundaDiyarbakır Valisine kültür ve sanat etkinliklerine katkılarından dolayı plaketi Celal Güzelses’in torunu Celal Güzelses tarafından takdim edildi.

Diyarbakır Küllerinden DoğuyorDiyarbakır Valisi yaptığı konuşmada, büyük usta Güzelses’i usta sanatçılarla yad ettiklerini söyledi. Kentin tarihinde kültür ve sanatın önemli yer tuttuğuna dikkat çeken Diyarbakır Valisi, şöyle konuştu: “Diyarbakır kadim bir şehir, hep kültürün, sanatın, medeniyetin merkezi olmuş. Diyarbakır büyük şairlerin, ediplerin, sanatçıların yetişmesine vesile olmuş bir merkezdir. Ama maalesef son 40 yıldır enerjimizi başka yönlere yönlendirenler bu toprakları çorak hale getirdiler.  Şimdi yeniden Diyarbakır küllerinden doğuyor. İnşaallah Diyarbakır’dan yeniden Sezai Karakoç’lar, Ziya Gökalp’ler, Celal Güzelses’ler yetişecek.  İnşaallah daha çok kültür, sanat, sporla Diyarbakır’ı renklendirmeye devam edeceğiz.”

“Diyarbakır Musikisini Komşu Ülkelere Bile Kabullendirdi” Devlet Korosu Sanatçısı  Sanat Güneşimiz Serap Bozkuş usta sanatçının kent musikisine bir çok değer kazandırdığını belirtti. Diyarbakır’ın Güzelses’in eserleriyle tanıtılıdğını vurgulayan Devlet Korosu Sanatçısı Sanat Güneşimiz Serap Bozkuş, şunları aktardı: “Diyarbakır musikisini komşu ülkelere bile kabullendirdi. Öylesine güzel bir sesle duyguyla, bilinçle icra etti ki etkilenmemek mümkün değil. Bütün insanları etkisi altına aldı. Böyle bir ses bir daha dünyaya gelmez zannediyorum.” Güzelses’in büyük bir iz bıraktığını aktaran Sanat Güneşimiz Bozkuş şöyle konuştu: “O şark bülbülünün varlığıyla hepimizin bülbülü gibi hepimizin gönlünde büyük yeri olan büyük saygısı olan hepimizin çok büyük saygısı olan Celal Güzelses Çünkü bu toprakların çok önemli bir evladıydı. Biz ona layık bir gece yapmaya çalıştık ve sanıyorum ki o bize bıraktığı muhteşem türküleri hoyratları aslına uygun bir şekilde icra edip onu yâd etmenin onurunu onu yâd etmenin, onun doğduğu topraklarda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı D.B.B Basın

Anahtar Kelimeler:
  • 10
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 12
    İNANILMAZ
  • 10
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Diyarbakır Emniyeti 'NARKO-ALAN 2.0' Birincilik Ödülüne Layık GörüldüÖnceki Haber

Diyarbakır Emniyeti 'NARKO-ALAN 2.0' Bir...

DBB’den Kreş Öğrencilerine Sömestır HediyesiSonraki Haber

DBB’den Kreş Öğrencilerine Sömestır Hedi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı