Diyar Galeria Esnafları Mağduriyetlerinin Giderilmesi Talebinde Bulundular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyar Galeria Esnafları Mağduriyetlerinin Giderilmesi Talebinde Bulundular
Abone ol
6 Şubat Tarihinde Merkez Üssü Kahramanmaraş Olan 7,7 Ve 7,6 Büyüklüğündeki Depremlerin Ardından, Oldukça Ciddi Hasar Gören Ve Boşaltılan Diyar Galeria Sitesi’nde Faaliyet Gösteren Esnaflar, Yaşadıkları Sıkıntıyı Bir Kez Daha Dile Getirdiler.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran (Özel Haber)

Diyar Galeria’da işletmesi bulunan ticaret erbabından biri olan Suat Giyim işletmecisi Suat Bakırcı, bir hayli mağdur olduklarını belirterek, Teknoloji ve Kalkınma partisi Diyarbakır İl Başkanlığına başvurdu. Açıklamalarda bulunan Teknoloji ve Kalkınma partisi (Tek parti) Diyarbakır İl Başkanı İcabi Atabey, esnafların yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: ‘Evvela, bir kez daha depremlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Yüce Allah’tan rahmet, tedavi görmekte olan yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Vatandaşlarımızın Sorunlarına Hassasiyet Gösterilmeli

45 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği, depremler sonrası, özellikle Diyarbakır ilimizde, yetkililerin görevlerini zamanında ve gerektiği gibi yapmamaları nedeniyle, birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamakta. Bunlardan birisi de, Merkez Yenişehir İlçemizde bulunan Diyar Galeria’da ikamet eden vatandaşlarımız ve esnaflarımız. Depremler sonrasında, 4 bloklu Diyar Galeria sitesinin bir bloğu çökerken, 3 bloğu ise ciddi hasar aldı. Diyar Galeria’da dairesi veya işyeri bulunan vatandaşlarımız, bizlere başvurarak mağduriyetlerini belirttiler. Birçok vatandaşımız, ya akrabalarının evinde, ya da çadırlarda, bir aya yakın zamandan bu yana hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktalar.

Deprem yaşanan diğer vilayetlerimizdeki vatandaşlarımızın gerek özel eşyalarını, gerekse bilgisayar, büro malzemeleri veya kullanılabilir durumda olan beyaz eşyalarının çıkarılmasına izin verilirken, ne hikmetse Diyarbakır’da, vatandaşlarımıza böyle bir olanak tanınmadı. Oysa ki, yıkım çalışmalarına başlanmadan, güvenlik güçlerimizin gözetiminde, kontrollü bir şekilde vatandaşlarımız ikamet ettikleri evlerine veya iş yerlerine girerek, alabilecekleri eşyalarını almalarına izin verilebilirdi. Birçok esnafımızın, milyonlarca liralık malzemeleri, demirbaşları ve büro gereçlerini almaları, onları bir hayli zor durumda bırakmakta.

Yaklaşık altı milyona yakın malzemelerinin iş yerinde kaldığını ve bu nedenle, iflasın eşiğine geldiğini belirten Suat Giyim İşletmecisi Suat Bakırcı ve beraberindeki bir grup esnaf kardeşimiz, partimize başvurarak konuyu bir kez daha gündeme taşımamızı istediler. Bu durumda olan birçok esnafımız ve daire sakinleri bulunmakta. Kaldı ki, Galeria İş Merkezi’nin birçok bölümünün sağlam olduğunu belirterek, eşyalarının çıkarılması hususunda, partimizden yardım talebinde bulundular. Ayrıca, mali müşavirler, muhasebeciler ve diğer sektör temsilcileri, işletmeleri ile ilgili tüm bilgilerin bilgisayarlarında kayıtlı olduğunu belirterek, en azından bilgisayarlarını alabilmeleri için, kısa süreli olsa bir imkân tanınması gerektiğini kaydettiler.

Tek parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, konuyu resmi bir yazıyla, Diyarbakır Valilği’ne ilettik. Eğer bir sonuç alamazsak, konuyu İçişleri Bakanlığı ve hatta Genel Başkanımız ile temasa geçerek, Cumhurbaşkanlığı’na kadar götüreceğiz.  Gerek dairelerde ikamet eden daire sakinleri ile, gerekse esnaflarımız ve işletmecilerimiz, milyonlarca  liralık maddi zarara uğradıklarını ve bu mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesini, haklı olarak talep etmekteler. Bizler Tek parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, Mukaddes kentimizin sorunlarının kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında, elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğimizi, bu vesileyle bir kez daha deklare ediyoruz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Diyarbakır'da 47 Zanlı Tutuklandığı AçıklandıÖnceki Haber

Diyarbakır'da 47 Zanlı Tutuklandığı Açık...

Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele GeçirildiSonraki Haber

Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Reklam Alnı