DİSİDER: “2023’te Ekonomimiz Daha Da Büyüyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSİDER: “2023’te Ekonomimiz Daha Da Büyüyecek
Abone ol
DİSİDER Yönetim Kurulu Tarafından, 2022 Yılı Değerlendirmesi Ve 2023 Yılından Beklentileriyle İlgili Basın Toplantısı Düzenlendi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi KaynakDİSİDER Basın

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Başkanı Şehmus Akbaş, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2020 yılında başlayan ve tüm Dünya da yaşanan pandeminin getirdiği sağlık, ekonomik sıkıntılar, enerjideki fiyat artışı ve bölgede yaşanılan jeopolitik gerilimlerin, 2022 yılında da devam etmesinden kaynaklı ülkenin ve iş dünyasının ciddi anlamda etkilendiğini söyledi. Özellikle bu zor süreçte soğukkanlılığı elden bırakmayarak kamu ve özel sektör yatırımlarının devam etmesi büyük bir teselli olduğunu ifade eden Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Başkanı, 2023 yıllında da ekonominin ve büyümenin daha iyi olacağı umudunu artırdığını söyledi.

Finansa Erişim Noktasındaki Sıkıntılar Giderilmelidir.Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Başkanı, 2023 yılında beklentilerini de şöyle sıraladı: “Bu bağlamda, iktidarıyla, muhalefetiyle, STK’larıyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında, güncel hadiseleri ve iç meselelerimizi siyasileştirmeden ve birbirimizi kutuplaştırmadan tüm sorunlarımızı konuşarak çözüme kavuşturmak önceliğimiz olmalıdır. Aksi takdirde harcayacağımız enerjinin, büyümemizi engelleyeceğini ve ülkemizi dış manipülasyonlara açık hale getireceğini belirtmek isteriz. Buna fırsat vermemeliyiz. Enflasyonun düşürülerek alım gücünün artırılması, Enerji ve doğalgaz maliyetinin asgari düzeye çekilmesi, Finansa erişim noktasındaki sıkıntıların giderilmesi, Tarım ve Tarıma dayalı sanayinin gelişmesinin daha fazla teşvik edilmesi, İhracatçılarımızın desteklenmesi, Yenilenebilir enerji üretimi için teşviklerin artırılması, Üretim hammadde giderlerinin düşürülmesi, İlimiz ve Ülkemizin ekonomisine katkısı olacak Silvan barajının ivedilikle tamamlanması, gibi beklentilerimizin hayata geçirileceğine inanıyoruz”

“Asgari Ücret Memnun Etti Ancak Yeterli Değil” Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Başkanı, asgari ücretin 8.500 TL’ye yükseltilmesi çalışanları memnun ettiği gibi, asgari ücret desteğinin 250 TL’den 400 TL’ye çıkarılması işverenleri bir nebzede olsa rahatlattığını ancak yeterli olmadığını belirterek, “Ülkemizde yaşanacak seçim süreci, birçok beklentiyi beraberinde getirmektedir. 2023 yılı seçimlerinin Türkiye’ye hayırlar getireceği inancındayız. İş dünyası olarak 2023 yılı fırsatlarına odaklanmalı, 2022 yılında yaşadıklarımızı 2023 yılında fırsata çevirerek, ekonomik hedeflere ulaşmak için çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Melek Yatırımcı Üyelerimiz Var”Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği Başkanı, şöyle dedi; “Bu bağlamda, Bölgemize ve ilimize yapılan yatırımların artırılması konusunda, üyelerimizin yüzde 20’sinin Melek Yatırımcı olduğu bir yatırım derneği olan DİSİDER olarak; DİSİDER Yatırımcı Ağı akreditasyon başvurumuzu yapmış olup bu kapsamdaki çalışmalarımıza,  KOBİ vadisi çalışmalarımıza, Mobilya ve Beyaz Eşya Satıcıları çarşısı, Gıdacılar Çarşısı, İnşaat Malzemeleri ve Elektrik Malzemeleri Satıcıları çarşısı kurma yönündeki çalışmalarımıza, ‘Haydi Gençler İş Fikirleri Sizden, Yatırım Bizden’ projemizle girişimci gençlerimize destek çalışmalarımıza, İş dünyasının sesi olmayı amaçlayarak iş ve aş üretmek,

İlimizdeki İşsizlik Oranını Düşürmek. İlimizin sahip olduğu ekonomik, kültürel ve turizm avantajlarını dünyaya tanıtarak hak ettiği seviyeye taşımak için tüm üyelerimizle çalışmalarımıza hız kesmeden, ilimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle 2023 yılının bereketli, huzurlu ve sağlıkla dolu bir yıl olmasını temenni eder, katılımınız için teşekkür ederim”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Yağmur Suyu Ve İçme Suyu Yatırımlarına Devam EdiyorÖnceki Haber

DİSKİ Yağmur Suyu Ve İçme Suyu Yatırımla...

Hani’de Öğretmene ŞiddetSonraki Haber

Hani’de Öğretmene Şiddet

Yorum Yazın

Reklam Alnı