Dicle Elektrik Nusaybin'e 201 Milyon TL Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dicle Elektrik Nusaybin'e 201 Milyon TL Yatırım
Abone ol
Yatırım Tamamlanan Bölgede Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 7 Seviyesine Düştü.

Haber Muhabiri Ali Şeran // Sultan Denli 
Resmi Kaynak Dicle Elektrik Basın

Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon tutarında yatırım gerçekleştirdi. Kayıt dışı tüketim oranı yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 18 bin abonenin olduğu bu bölgede oranın yüzde 7 seviyelerine düştüğü belirlendi. Nusaybin’de gerçekleştirilen yatırım çalışmalarını değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Yatırım ile birlikte kaçak tüketimin azalmasının oluşturduğu olumlu etkiyi Nusaybin ilçemizde bariz bir şekilde görüyoruz. Hizmet bölgemizin genelinde bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de kayıt dışı tüketim ile mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek.” dedi. Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımlarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tüketici hizmetleri ve hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştiren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon 200 bin liralık yatırım yaptı.

18 Bin Abone Kesintisiz, Kaliteli Enerji Alıyor

Nusaybin’de gerçekleştirilen alçak ve orta gerilim yeraltı şebekesi ile aydınlatma altyapı yatırımları, 18 bin aboneyi doğrudan olumlu şekilde etkiledi. Yapılan kapsamlı yatırımlar sayesinde, ilçenin cadde ve sokakları modern ve etkileyici bir aydınlatma sistemiyle donatılarak, bölgenin estetik ve işlevsel bir dönüşüm geçirmesi sağlandı. Yatırım paketinin önemli bir bölümünü oluşturan havai elektrik hatlarının yeraltına alınması işlemiyle birlikte, yeni kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları ve direk üstü sayaç otomasyon panoları, Nusaybin sakinlerinin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almasının önünü açtı.

Kayıp Kaçak Oranı 18 Bin Abonenin Olduğu Bölgede Yüzde 7 Seviyelerine Düştü

Nusaybin ilçesinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve Uzaktan erişilebilir sayaç ve panolarının devreye girmesi sayesinde elektrik tüketiminde kayıt dışılığın önüne geçilerek, kayıp-kaçak oranlarında büyük bir düşüş yaşandı. Yapılan bu stratejik yatırımlar sonucunda, ilçedeki arıza sayıları yüzde 80 oranında azaldı. Özellikle yatırım yapılan alanlardaki trafolarda gerçekleştirilen ölçümler, kayıt dışı tüketimin yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bu oranın 18 bin abonenin olduğu bu bölgede yüzde 7'ye kadar gerilediğini gösterdi.

Kayıt Dışı Tüketime Karşı Kontroller Sürecek

Nusaybin’de gerçekleştirilen yatırım çalışmalarını değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Yatırım ile birlikte kaçak tüketimin azalmasının oluşturduğu olumlu etkiyi Nusaybin ilçemizde bariz bir şekilde görüyoruz. Enerji Bakanlığımızın, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulunun ve Mardin Valiliğimizin destekleri ile, Mardin ilimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kayıt dışı tüketim ile mücadelemiz ve kesintisiz elektrik hizmetimiz tüm hızıyla devam edecek.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Patpat Kazalarına Karşı Bilinçlendirme Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Patpat Kazalarına Karşı Bilinçlendirme E...

Kitap Mezadı Paşa Hamamı’nda YapıldıSonraki Haber

Kitap Mezadı Paşa Hamamı’nda Yapıldı

Yorum Yazın

Reklam Alnı