Deva Partisi’ne Teveccüh Her Geçen Gün Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi’ne Teveccüh Her Geçen Gün Artıyor
Abone ol
Genel Başkanlığını Eski Bakanlardan Ali Babacan’ın Yaptığı Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Teşkilatı, Çalışmalarını Oldukça Geniş Bir Yelpazede Sürdürüyor.

Haber Muhabiri Büşra Bilgiç
Resmi Kaynak Süleyman Karaarslan

İl Başkanlığı bünyesinde görev yapan, İlçe başkanlıkları, kadın kolları, gençlik kolları ve diğer tüm birimler, esnaf ve ev ziyaretleri yaparak, Sivil Toplum Kuruluşları (STK’lar), Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri (SİAD’lar), Sendikalar, Oda, Borsa ve Esnaf Birliklerinin yöneticileriyle bir araya gelerek, toplumun geniş katmanlarının sorunlarını sorunları yerinde ve birinci elden dinliyor ve istişarelerde bulunuyorlar. Bu kapsamda, DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı beraberinde İl Kadın Kolları mensupları ile, İlçe Kadın Kolları başkan ve üyeleriyle beraber, ‘Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansını ziyaret ettiler. ‘Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Nusret Bilgiç ve Diyarbakır İl Bölge Müdürü Ali Şeran tarafından karşılanan DEVA partisi heyeti, bölge ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Ülkemizin her geçen gün artan sorunları karşısında vatandaşların hayatının adeta bir çileye dönüştüğüne dikkati çeken DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı şunları söyledi: ‘Hareketimiz partileştiği günden itibaren, sık sık esnaf ve ev ziyaretlerinin yanı sıra, STK’lar ile sık sık bir araya gelip, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Gerçekten vahim bir tablo var karşımızda. Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşıyoruz. Nereye el atsanız, adeta elinizde kalacak bir duruma geldi. Millet olarak, bir korku tünelinden geçiyor gibiyiz. Sürekli artan maliyetler nedeniyle, hayat pahalılığı korkunç boyutlara ulaşmış durumda. İşsizler ordusuna her geçen yıl yenileri ekleniyor. Üstelik işsiz vatandaşlarımızın arasında, üniversite mezunlarının sayısı giderek artıyor.

Eğitim konusu adeta ‘yaz-boz’ tahtasına döndürüldü. Sağlıkta yaşanan sorunlar, vahim boyutlara ulaştı. Hayatın her alanında yaşadığımız devasa sorunlar, çözüm bulmak bir yana, maalesef her geçen yıl daha da artarak, kronik bir hal almaktadır. Uzun süreden beri gündeme getirdiğimiz gibi, ‘3600 Ek Gösterge’ ve kısa adı EYT olan, Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşımızın sorununa senelerdir duyarsız kalan AKP iktidarı, ufukta seçim görününce, bu sorunlarla ilgilenir gibi yapmaya başladı. Ancak henüz ortada somut bir çözüm önerisi bile yok. Dolar ve Euro başta olmak üzere, yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybeden paramızın bu durumu ise, bizlere zam ve hayat pahalılığı olarak geri dönmekte. Bu gidişle hiper enflasyonlu günleri de görecek olmanın endişesini yaşıyoruz.

Atanamayan öğretmenler, yağ ve şeker başta olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, sadece mutfağımızı değil, hayatımızı yangın yerine çevirdi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, son birkaç yıldır ürkütücü ve endişe verici boyutlara ulaşan kadına şiddet ve kadın cinayetleri, gerçekten hepimizin canı yakmakta, canımızdan can almakta. Neredeyse her hafta, kadına şiddet veya kadın cinayetiyle karşı karşıyayız. Coğrafyamızda yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği savaşta, tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan milyonlarca insan, evini barkını terk etmek zorunda kaldı. Yaşanan görüntüler, trajedi boyutunda.

Şeffaflık İlkesiyle Hareket Edeceğiz DEVA Partisi Diyarbakır Yenişehir ilçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Habir Haluk Talan Yaptığı Açıklamada şöyle devam etti: ‘Devletimizin tüm kademelerinde, ‘şeffaf, dürüst ve hesap veren’ bir anlayış ile, halkımız ile beraber, herkesin ve her kesimin bilgi ve biriminden yararlanarak, ülkemizi yeniden bir kalkınma hamlesiyle buluşturma şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ve kurmay kadrosu eşliğinde, sorunlara neşter değil, cerrahi müdahaleler yapılarak, kalıcı ve köklü çözümler üretilecek. Gençlerimizle, kadınlarımız, engellilerimiz, emeklilerimiz, öğrencilerimiz, emekçilerimiz, memurlarımız, esnaflar ve ticaret erbabımız, kısacası toplumun bütün katmanlarını kucaklayıp, ortak aklı kullanarak, hep beraber sorunlarımızı köklü çözümlere kavuşturmak şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz.  Kapımız herkese açık. Diyarbakır İlimizin sorunlarına, senelerden beridir kalıcı çözümler üretmek yerine, pansuman tedbirlerle, gün geçiştirilmekte. Hal böyle olunca, sorunlar artmakta, giderek dev boyutlu hale gelmekte. Hakça bir toplum için sosyal adaleti, dayanışma ve işbirliğini geliştirmek, örgütlü ve eşitlikçi bir toplum oluşturmak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırmak ve kadınlarımızın sorunlarına gereken hassasiyeti göstermek, hareketimizin ‘olmazsa olmazları’ arasındadır.

‘Liyakat’ Esası, hareketimizin birincil önceliğidir. Parti teşkilatlarımız, vatandaşlarımızı kucaklayan, kimseyi hor görmeyen, ötekileştirmeyen, liyakatli ve birikimli insanlardan oluşmakta. Hak temelinde, yoksulluk ve yoksunlukla mücadele edebilmek, ülkemiz ve yurttaşlarımızın refah ve saygınlığını korumak ve yükseltmek, her türlü ayrımcılık ve dışlanmaya karşı mücadele etmek şiarıyla kurulan hareketimiz, her geçen güçlenmekte ve halkımız nezdinde teveccüh görmekte. Sürekli olarak toplumun bütün katmanlarıyla istişare halindeyiz. Bugün ayrıştırmacı dil kullanan, kendisinden olmayanları ötekileştirenlerin tersine bizler toplumun her kesimini kucaklaya ve dertlerini dinleyen bir hareketiz. Bütün kaynakların adil bir şekilde paylaşımı için DEVA hareketi olarak göreve hazırız. Rabbim, başta vatanımız olmak üzere, bütün İslam âlemine, hayırlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek nasip eylesin’

Anahtar Kelimeler:
  • 34
    SEVDİM
  • 30
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 74
    İNANILMAZ
  • 21
    ÜZGÜN
  • 20
    KIZGIN
Kitap Mezadı Devam EdiyorÖnceki Haber

Kitap Mezadı Devam Ediyor

“Fark Et Fark Ettir” Otizmli Çocuklar KonuşulduSonraki Haber

“Fark Et Fark Ettir” Otizmli Çocuklar Ko...

Yorum Yazın

Reklam Alnı