Çocuklarımızı Gençlerimizi Kur’an’a Göre Yetiştirmemiz Lazım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklarımızı Gençlerimizi Kur’an’a Göre Yetiştirmemiz Lazım
Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırıkkale’de Yapımı Tamamlanan İslami Değerler Külliyesi’nin Açılışında “Çocuklarımızı, Gençlerimizi Kur’an’a Göre Yetiştirmemiz Lazım” Dedi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyanet Basın

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırıkkale’de yapımı tamamlanan “İslami Değerler Külliyesi Açılış Töreni”ne katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Başkan Erbaş, İslami Değerler Külliyesi’nin, tarihi ve kültürel değerleriyle Kırıkkale’ye ayrı bir anlam ve değer katacağını söyledi.“Peygamber Efendimizi (s.a.s.) yadımıza düşüren ne varsa, bizde heyecan oluşturur” Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Mekke-i Mükerreme’yi, Medine-i Münevvere’yi, Darüsselam Kudüs’ü, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Miraç hatırası olan Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Filistin’i hatırlatan ve 1071 yılından beri, hatta ondan da önce Anadolu’ya sığınan muhacirlere, ensarlık yapan bu topraklar, işte bu değerlerimizi dile getirdiğimiz zaman andığımız, hatırladığımız zaman kalbimiz bir başka atar, yüreğimiz, gönlümüz adeta coşar. Fahri kainat Efendimizi (s.a.s.) yadımıza düşüren ne varsa, bizde sevgiye, saygıya ve özleme dayalı bir heyecan oluşturur, yüreğimizde bir duygu seli olur. Bizleri Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi yakından tanımaya, anlamaya, yaşadığını örnek almaya, söylediklerini benimsemeye ve bunları hayata yansıtmaya sevk eder.”

Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin halen devam ettiğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Etkinliklerimizi hem şehirlerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde hem de millet varlığımızın bulunduğu sınırlarımızın ötesindeki her yerde yapmaya devam ediyoruz. Rabbimiz, Peygamber Efendimizi (s.a.s.) alemlere rahmet olarak gönderdi. İşte O’nun alemlere rahmet olarak gönderilişi yani doğumundan vefatına kadar, Rabbine irtihaline kadar olan o süreci burada kutsal emanetler müzesinde gördük. Efendimiz aleyhisselatu vesselama olan aşkımız, sevdamız biraz daha arttı.” dedi.

“Çocuklarımızı, Gençlerimizi Kur’an’a Göre Yetiştirmemiz Lazım” Başkan Erbaş, “Kitabı Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.” ayet-i kerimesini anımsatarak, “Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimize böyle tanıtıyor, Kur’an’ın indiriliş amacını böyle anlatıyor. O zaman bizlere düşen Kur’an-ı Kerim’in sadece güzel hatlarla yazılmış olanlarına bakmak değil, onun içindeki ilkelere uymaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim’e göre yetiştirmemiz lazım. Buradan alacağımız en büyük derslerden birisi odur.” diye konuştu.

“Caminin İçini De Mamur Edelim” İslami Değerler Külliyesinin boş bırakılmamasını isteyen Başkan Erbaş, “Gençlerimizin, çocuklarımızın, Peygamber Efendimizi ve İslam tarihini daha iyi tanımaları için bunu vesile kılmak lazım. Nasıl ki taşlarıyla, süslemeleriyle, minareleriyle bu külliyemizi emek vererek yaptıysak inşallah içini de mamur edelim, garip bırakmayalım. Namazlarda garip bırakmayalım, ezanlar okunduğunda garip bırakmayalım.” ifadelerini kullandı. Yapımı tamamlanan eserin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Erbaş, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, dua ederek, içerisinde Mescidi Rağbet Cami, Siyeri Nebi, Mushafı Şerif Müzesi, Gazze Şehitleri İslami Yayınlar Kütüphanesi, eğitim, sergi ve konferans salonları, fuaye, üç adet hafızlık kursu, taziye evi bulunan külliyenin açılış kurdelesini kesti. Başkan Erbaş ayrıca, külliye içerisinde inşa edilen ve Sakal-ı Şerif, kutsal emanetler, Kabe örtüleri ve tarihi Kur’an-ı Kerim’leri barındıran müzeyi de gezerek, yetkililerden bilgi aldı.Törene, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkifl Dağlı, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 Yıllık Kullanım Ömrünü Tamamlamış Su Sayaçlarını Değiştirenlere KolaylıkÖnceki Haber

10 Yıllık Kullanım Ömrünü Tamamlamış Su...

Van Depreminin 12. YılıSonraki Haber

Van Depreminin 12. Yılı

Yorum Yazın

Reklam Alnı