CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel Oldu
Abone ol
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel Ve Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlık İçin Yarıştı. Özel, İkinci Turda 812 Oy Alarak CHP'nin Yeni Genel Başkanı Oldu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak CHP Basın

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışı sona erdi. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 alırken; ikinci turda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel ilk açıklamasında "5 ay sonraki yerel seçimlere odaklanacağız. İkinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum" ifadelerini kullandı. CHP Tarihinde Bir İlk Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen seçim sonucunda kaybederek, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk isim oldu.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tur oylamanın sonuçlarını, Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu, “Şunu unutmayalım ki; sonuç her halükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni Genel Başkanı Özgür Özel olmuştur” dedi.

Özgür Özel Kimdir? Özel, 1974'de Manisa'da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı. Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü. Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi. 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi. Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 11
    İNANILMAZ
  • 21
    ÜZGÜN
  • 10
    KIZGIN
(BİK) Diyarbakır Şube Müdürü Kutay’dan Rektör Karakoç’a ZiyaretÖnceki Haber

(BİK) Diyarbakır Şube Müdürü Kutay’dan R...

Emekliler Meclisi ToplandıSonraki Haber

Emekliler Meclisi Toplandı

Yorum Yazın

Reklam Alnı