Çağdaş Toplumların Mimarı Kadınlarımızdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çağdaş Toplumların Mimarı Kadınlarımızdır
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Kurucusu Ve Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Berfu İlter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında, Kadınların Toplumların Mimarı Olduğuna Vurgu Yaptı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Süleyman Karaarslan

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Kurucusu Ve Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Berfu İlter, duygu yüklü kutlama mesajında çarpıcı ifadelere yer verdi: ‘Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen, Kurtuluş Savaşı ve diğer bütün mücadelelerimizde sergilediği cesaret ve gayret ile tarihte onurla yerini alan kadınlarımız, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için de büyük bir fedakârlık göstermiş, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında önemli roller üstlenmiştir.

Toplumumuzun Temel Direkleri Kadınlarımızdır

19.Yüzyılın ikinci yarısındaki modernleşme hamleleriyle başlayan kadın hareketleri, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyet ile önemli bir ivme kazanmış, Medeni Kanun’un kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlar eşit statüye kavuşmuştur. Yuvalarımızın kurucusu kadınlarımız, aile ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır.

Kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, toplumun her kesiminin katkısı önem taşımaktadır. Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Tarihin boyunca, mücadeleler veren kadınlarımız, gelişmiş toplum olmanın temel taşı olma özelliğini koruyarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyorum. Gönlümüzün her daim en kıymetli yerinde olan, aile ve toplumun temel direği bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; Yüce Rabbim’den bütün kadınlarımıza bir ömür boyunca sağlık, mutluluk ve huzur günler niyaz ediyorum’.


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Milletimizin Başı Sağolsun"Önceki Haber

"Milletimizin Başı Sağolsun"

Kurduğumuz Medeniyetlerin Harcını Kadınlarımız YoğurmuşturSonraki Haber

Kurduğumuz Medeniyetlerin Harcını Kadınl...

Yorum Yazın

Reklam Alnı