Bugün Hepimiz İçin Özel Bir Gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bugün Hepimiz İçin Özel Bir Gün
Abone ol
‘Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı’ Yönetim Kurulu Başkanı Ve Öğretim Üyesi Dr. Berfu İlter, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Bayramı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında, Ülkemiz Ve Bütün Dünya Emekçilerinin Bayramını Kutladı.

Haber Muhabiri Özlem Kaya
Resmi Kaynak  Hatice Öğüt

‘Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı’ Yönetim Kurulu Başkanı Ve Öğretim Üyesi Dr. Berfu İlter, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Kadirşinas halkımız, tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, en kalbi duygularımla kutluyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emeğe verilen değer ve gösterilen saygının sembolü olarak en önemli dayanışma günlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Ekonominin bel kemiği olan işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın daha iyi çalışma ortamlarına kavuşarak, hayatlarını rahatça idame edebilecekleri bir gelire kavuşmaları ve yaşam standartlarının daha iyi düzeylere ulaşabilmesi noktasında, bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekmekte.

Hem çalışma hayatının genelinde, hem de kadınlar ve engelliler gibi özellikli grupların iş hayatındaki hakları ve yaşadıkları sorunların çözümü noktasında, istenilen düzeye ulaşabilmemiz, hepimizin ortak temennisidir. Kadınlarımız ve engellilerimizin gündelik hayatta, iş yaşamı ve toplumda sosyal hayata yeterince katılabilmeleri, özellikle kadınlarımızın erkeklerle aynı işi yapmalarına rağmen daha az ücret almaları, maalesef çözüme kavuşturulamamış ciddi sorunlarımızdan birini teşkil etmektedir. Kadınlarımızın iş ve sosyal hayatta cinsiyet ayrımcılığı yaşamamaları, mobbing ve benzeri psikolojik şiddet ve dışlanmaya maruz bırakılmamaları için, gerekli yasal düzenlemelerin takibi gerekmektedir.

Yaklaşık 5 milyon engellinin bulunduğu ülkemizde, 50 ve üzeri sayıda çalışanı olan şirketlerin engelli istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. Ancak 49 ve daha az çalışanı olan işletmelerin ise, sadece yüzde 21.3’ünün engelli personel çalıştırıyor olması, engelli kardeşlerimizin iş dünyası ve gündelik hayata katılabilmeleri noktasında, bir engel teşkil etmektedir.  Ekonomide çarkların dönmesinde, en büyük paya sahip olan işçi ve emekçilerimiz, alın teri ve emekleriyle, üretimin ana öğelerinden birisi konumundadırlar. Dolayısıyla, tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin haklarının korunması noktasında, hepimize önemli görevler düşmektedir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu vesileyle, bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyor, Yüce Rabbim’den, başta vatanımız olmak üzere, bütün İslam âlemini, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere bizleri bir kez daha kavuşturmasını niyaz ediyorum’.

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı
Yönetim Kurulu Başkanı
Öğretim Üyesi Dr. Berfu İlter

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genel Müdürümüz Şeran"dan 1 Mayıs KutlamasıÖnceki Haber

Genel Müdürümüz Şeran"dan 1 Mayıs Kutlam...

Diyarbakır Emniyetinden Başarılı OperasyonSonraki Haber

Diyarbakır Emniyetinden Başarılı Operasy...

Yorum Yazın

Reklam Alnı