Bu Şehirde Adalet Duygusunu Yeniden İnşa Edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Şehirde Adalet Duygusunu Yeniden İnşa Edeceğiz
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansımızın Köşe Yazarlarından Eyüphan Kaya Diyarbakır Valisi Karalolğu’nu Makamında Ziyaret Ederek, Şehrimizle İlgili Bir Görüş Teatisinde Bulunuldu, Gerisi Kendisinden Dinleyelim.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Yayıncı  Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır
Haberin Resmi Kaynağı Eyüphan Kaya

Kaya Şunları Gazetemizle Paylaştı

Diyarbakır Valisi Karalolğu ile şehrimiz hakkında görüş teatisinde bulunduk. Bilgi paylaşımı ve şehrimizle ilgili fikirlerime karşı etkin dinlemesinden dolayı kendisine teşekkürlerimi arz ederek, değerlendirmemizin içeriğini paylaşmak istedim.Ziyaretimiz röportaj temalı olmasa da, duyup ta mutlu olduğum gelişmeleri, şehrimizin lehine olup Valimizin ajandasında olan projeleri kamuoyu ile de paylaşmayı bir vazife biliyorum. Valimiz bazı konularda kamuoyunu rahatlatacak bilgiler verdi;

Silvan Barajı Hazırlını Yapacağız

Silvan barajımız faaliyete girerse çiftçilerimizin belli kurslardan geçirilip, sulu tarım ve ürün çeşitliliği konusunda yeterli sayıda vatandaşlarımızı eğiteceğiz. Belediye, İş-Kur ve Dicle Üniversitemizin Ziraat fakültesinin imkanlarından yararlanarak bunu yapacağız.

Sağlıklı İş, Sağlıklı Hayat sloganıyla yeni bir tarımsal hayata başlayacağız. Vatandaşımızın suyun ve toprağın değerini bilmesi için bilgilendirme şarttır.Malum bir avuç toprağın oluşması için bin yıl geçmesi lazım, bilinçsiz sulama toprağın özünü alıp götürebilir. Bu konuda insanımızı ikna edip üretime yönlendirebilirsek, su, toprak, yeşillik, bol oksijen, bol güneş ile birlikte sağlığımız da düzelecek inşaallah.     

Şehrimizin Maneviyatına Sahip Çıkacağız

Maalesef, Dindar Kürt vatandaşlarımızı yanlış yola çekemedikleri için gençlerimizin dini duygularını birileri tarafında bilinçli bir şekilde törpülemiş, biz bunun farkındayız, başta şehrimiz olmak üzere bölge insanından Allah razı olsun bunun farkına varmış, bu yanlış politika ile arasına mesafe koymuş, biz de manevi bir proje ile başta geçlerimiz olmak üzere halkınızla selamlaşma yoluna gideceğiz. Malum insanımızın dünyası kadar, hatta daha fazla ahret hayatı da önemlidir. Bu konuda duygu sömürüsü izlenimi vermeden halkımızı uyarmakla, hakkı doğruyu kendilerine iletmekle yükümlüyüz.

Şimdiye Kadar 12 Bin Vatandaşımızın Kapısını Çaldık

Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz,  önceliğimiz imkanları kısıtlı olan vatandaşlarımızı ziyaret etmek, ileri düzeyde ise tüm vatandaşlarımızı kapı kapı ziyaret ederek; bir diyecekleri, bir fikirleri var mı yok mu? öğrenip dikkate alacağız. Şimdiye kadar 12 BİN vatandaşımızın kapısını çaldık, kendilerine harcama kartı verdik, bu tür bir destek gıda kolisi vermekten daha iyidir, çükü markete gidip kendisine ne lazımsa onu alıyor. Biz Diyarbakır halkına hizmet için buradayız dedi.

Kent Konseyi Çalışmalarımız Devam Ediyor

Sivil toplumu toparlamak da sizin gibi sivil insanlara düşüyor, buna rağmen bize düşen bir katkı varsa esirgemeyiz. Çalışmalarımızın şeffaf olması açısından, nitelikli fikir ve taleplerden yararlanmak bakımında Kent Konseyini kurup, aktif hale getirmek için çalışıyoruz.Belediye bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgilenmek için yeni bir birim Müdürlük düzeyinde oluşturduk. En kısa zamanda Kent Konseyi oluşturursak belediye çalışmalarına bir katkısı olacağına inanıyoruz.

Bu Şehirde Adaleti Yeniden İnşa Edeceğiz

En üzücü olanı bu güzelim şehirde adalet duygusu zedelenmiş, iş alımlarında; Toplum Yararına Projesi için geçici işçi alımı da dahil zaman zaman sıkıntı yaşamış, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için, hem belediye daimi personel alımı hem de İş-Kur elemanını  kura ile alarak adalet duygusunun tekrar itibar kazanmasını sağladık, bundan böyle hep buna önem vereceğiz.İlginçtir bir bayan bana mektup göndermiş, dua ediyor ve diyor ki ben bir gün böyle bir adil uygulamanın geleceğine hep inanıyordum, insanlar benimle alay ediyordu, siz bu kura çekim yöntemiyle personel alarak beklentimi yerine getirdiniz, bundan dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır, evet  ben işe girmedim ama ben müracaat etseydim kura bana da çıkabilirdi. Şeklinde bir açıklama yapmış.

Elhemdulillah demek ki bu işçi alım kura ile yapınca insanımıza güven vermişiz ne mutlu bize umarım her geçen gün oluşan bu adalet beklentisi daha da olgunlaşacak. İlginçtir Harita Mühendisliğine, Coğrafya mezunu müracaat etmişti, Elektrik teknisyenini alacağız mesleğin M’sinden anlamıyor, kimse kusura bakmasın böyle başarısız bir insan kurada çıksa da ben ona vazife veremem.Bu umut verici ve motivasyon oluşturan paylaşımından dolayı valimiz Karaloğlu’na teşekkür eder, başarısının devamını dileriz.Özellikle Kent Konseyi oluşturma niyeti ve kararlılığı bana heyecan verdi. Çünkü kent Konseyi şehrin sorunlarının şehrin dinamikleriyle tartışıldığı ve birlikte çözüm üretildiği yasal bir zemindir.Dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Nesil Kayıp GençlikÖnceki Haber

Yeni Nesil Kayıp Gençlik

Diyarbakır Valisi’nden Kan Bağışı ÇağrısıSonraki Haber

Diyarbakır Valisi’nden Kan Bağışı Çağrıs...

Yorum Yazın

Reklam Alnı