Bu Kreşte Çocuklar Çok Daha Mutlu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Kreşte Çocuklar Çok Daha Mutlu
Abone ol
‘Mutlu Gezegenler Anaokulu Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Yeni Kadrosu, Farklı Hizmet Anlayışı Ve Sektörünün Tecrübeli Kadrosuyla Hizmet Sunmaya Devam Ediyor.

Haber Muhabiri Büşra Bilgiç
Resmi Kaynak Ali Şeran"ın (Özel Röportaj Haberidir)

Ağustos ayı itibarıyla, Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Kaya ve deneyimli ekibinin yönettiği Mutlu Gezegenler Anaokulu Kreş ve Gündüz Bakım Evi, sektöründe ilklere imza atmayı sürdürüyor. deneyimli çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı okul, yeni ve farklı etkinliklere öncülük ediyor. Sağlık, Eğitim, Mutfak hizmetlerinin yanı sıra, çocuklarının eğitim-öğretim çalışmalarının, uzman ekip tarafından belirlenerek program dahilinde verildiği okulda, çocukların kendilerini bir hayli mutlu ve huzurlu hissediyor. Hijyen ve temizliğe azami özen gösterilen okul bünyesinde, bir ilki gerçekleştirilerek, menüde çocuklara balık servisi yapılıyor yöresel yemeklerinizi  Diyarbakır çöreği mehir  gibi yemekler çocuklarımıza tanıtılmaktadır ve sevdirilmektedir Paça suyu çorbası verilmekte.

Açıklamalarda bulunan Mutlu Gezegenler Anaokulu Kreş ve Gündüz Bakım Evi Çocuk Gelişim Uzmanı ve Eğitmeni Selma Özkılıç, balık çeşitlerinin birçok faydaları olması nedeniyle, sık sık menüde çocuklara ikram edildiğini belirterek, şunları söyledi: ‘Kuruluşu daha öncesine dayanan okulumuzun yönetimini devraldıktan sonra, tüm okulu baştan sona yeniden boyadık, çocukların oyuncaklarını, sınıflarını, ders programı ile eğitim-öğretim çalışmalarımızı, günün gereksinimlerine göre revize ettik. Çocuk Gelişim Uzmanı ve Eğpitmeni Selma Özkılıç ‘Sağlık, Eğitim-Öğretim ve Mutfak’ hizmetlerimiz, sektörümüzün en deneyimli personelimiz tarafından veriliyor. Temizlik, hijyen ve lezzet konusunda ki başarımız, resmi bir kurum tarafından verilen ödülle tescil edildi. Okulumuz hijyen ve temizlik kuralları hususunda gösterdiğimiz hassasiyet nedeniyle, otuz altı özel okul arasında birinci seçilerek ödül verildi. Müfredat programımız ise, tamamen profesyonel ve günün koşullarına göre revize edilerek sunuluyor. Grup Sorumlumuz ve Eğitim Zümre Başkanımız Selma Özkılıç öncülüğünde verilen ‘Akıl ve Zeka’ oyunları ile, çocuklarımızın çok yönlü olarak gelişmelerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

‘STEAM’ dediğimiz, öğrencilerimizi Fen, Teknoloji, Mühendislik, Zas das yup robotik kodlama, Dikkat konstrasyon ve IQ, Sanat ve Matematik konularında Eğitim-Öğretimi kapsayan sistemle, çocuklarımızı hem eğlendiriyor, hem eğitiyoruz. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızı, ‘Okul Öncesi Eğitimden’ başlayarak, Yüksek Öğretim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olarak kabul edilen STEAM eğitimi ile, çağın gerektirdiği becerileri edinmiş, teknolojiyi etkin kullanabilen yenilikçi, çözüm odaklı, analitik düşünebilin ve iletişim becerileri gelişmiş bir şekilde, hayata en donanımlı bir şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, Şehit Ömer Halis Demir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesiyle işbirliği yaparak, ‘Çocuk Üniversitesi’ müfredatından, çocuklarımızın istifade etmelerini sağlıyoruz’.

Okulumuzu Tamamen Yeniledik

Özellikle, bahçe, yeşil alan, peyzaj çalışmalarına çok önem verdiklerini belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Eğitimci Özge Kaya, şöyle devam etti: ‘Yeşil alan, olmazsa olmazlarımız arasında. Çünkü çocuklarımızın temiz hava alması, oyunlarını havaların uygun olduğu dönemde bahçe oynamaları, hayvan sevgisinin aşılanması, en önemli hususlardan biridir. Bu kapsamda, ahşap kum havuzu, su gemisi, zumba, gondol, ahşap kule yapıp, merdivenlere gezegenlerin resimlerini çizdik. Beden perküsyonu dediğimiz, eller ve ayakların bedenle birlikte vurmalı bir enstrüman olarak kullanıldığı müzik eğitimiyle, çocuklarımıza ayrı ayrı müzik ve sanat sevgisini aşılıyoruz. Satranç, bildiğiniz gibi, zekâ gelişimine katkı sağlayan oyunlardan. Bu nedenle, Minik Yıldızlar Grubu oluşturduk. Olimpiyatlara hazırlanıyoruz.’

‘Sağlık, Eğitim, Hijyen, Güvenlik Ve Mutfak Hizmetleri, Kırmızı Çizgilerimiz’

‘Venüs, Jüpiter, Merkür ve Dünya’ olmak üzere 4 ayrı sınıfta Eğitim-Öğretim hizmetlerine devam ettiklerini belirten Kurucu Eğitimci Özge Kaya, ise şunları söyledi: ‘Çocuklarımızın her yönden gelişimlerini sağlamak, Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra, el becerilerini geliştirici eğelendirici oyunlar ile, onları en iyi şekilde yetiştirmek için, ekip olarak çaba sarf ediyoruz. Sağlık, Eğitim-Öğretim, Yemek hizmetleri bizim, ‘Olmazsa Olmazlarımız’ arasında. Hem günlük ve taze, hem de lezzetli yemeklerle, sağlıklı beslenmelerine azami dikkat ediyoruz.

Ayrıca, hijyen, okulun temizliği ve öğrencilerimizin bireysel temizlikleri, en çok dikkat ettiğimiz hususlardan biri. Okulumuzda kör nokta kalmayacak şekilde, hem iç mekân, hem bahçemiz olmak üzere, tüm sahayı görebilecek şekilde, tam on altı kamera konumlandırdık. Okulumuzun dört bir tarafını, deneyimli bir ressama çizdirdiğimiz Eğitici içerikli resimler, trafik ışıkları ve araçlar, çizgi film kahramanları ile donattık. Bahçemize çam ağaçları dikeceğiz. Eğitimcilerimiz, çocuklarımızla taş boyaması yaparak, yaptıkları taş boyamalarına kendi isimlerini yazdıracaklar. Böylelikle eğlendirirken eğiterek, hem kolay öğrenmelerini ve hem de öğrendiklerinin daha kalıcı olmasını hedefliyoruz. Burası bir ‘Eğitim-Öğretim’ yuvası. Çocuklarımıza sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onları olabildiğince eğitmek suretiyle, donanımlı bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. İsteyen anne ve babalar, Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Villaları 250. Sokakta bulunan okulumuza gelerek, çalışmalarımızı yerinde görebilir veya  0 542 745 58 32 numaralı telefonlarımızdan bizleri arayarak fikir ve önerilerini bizlerle paylaşabilirler Yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün karşılaşmak dileğiyle’ Not: Bu Haber Bir Röportaj Haberidir. Mutlu Gezegenler Anaokulu Kreş ve Gündüz Bakım Evinden Fotoğraflar.

Anahtar Kelimeler:
  • 356
    SEVDİM
  • 156
    ALKIŞ
  • 6
    KOMİK
  • 221
    İNANILMAZ
  • 10
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
17 İlçedeki Kırsal Mahallelere 202 Toplu Taşıma Kapalı DurağıÖnceki Haber

17 İlçedeki Kırsal Mahallelere 202 Toplu...

"Torbacı" Operasyonunda 24 Zanlı TutuklandıSonraki Haber

"Torbacı" Operasyonunda 24 Zanlı Tutukla...

Yorum Yazın

Reklam Alnı