Baykan”da 150 Adet Sosyal Konut Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baykan”da 150 Adet Sosyal Konut Yapılacak
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
TOKİ Sosyal Konut Projesi Başvurusu, Proje İl Veya İlçedeki Ziraat Bankası Ve Halk Bankası Yetkili Şubeleri Ve E-Devlet Aracılığı İle Gerçekleştirilmeye Başlandı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Şakir Erol 

TOKİ Sosyal Konut Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır?Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek. Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.

Başvurular “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri”, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar”, “emekliler”, “18-30 yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek. Sosyal konut projesi için başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapanların ayrıca banka şubelerinden başvurmasına gerek kalmayacak. e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan “Konut İşyeri Başvuru” hizmeti bölümünden yapılabilecek.  Başvuru ekranında ve ilan metninde şartlarla ilgili bilgilendirme ile ilgili projeyi seçerek başvuru yapabilecek. e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetlerinde yer alan Konut/İş Yeri Başvuru linki üzerinden proje seçilerek yapıla bilecek e-Devlet üzerinden engelli ve emekli kategorisinden başvuranlar için sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecek. Bu sistemle yapılacak başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde EFT, havale, ATM ile yatırılması gerekecek aksi halde mevcut başvuru iptal edilecek.

T.C. Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre Başvuru YapılacakE-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek çevrimiçi başvurularda oluşabilecek yoğunluğu önleme adına başvurular kademeli olarak alınacak. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşları Girişimciliğe Teşvik Etmek Amacıyla EğitimÖnceki Haber

Vatandaşları Girişimciliğe Teşvik Etmek...

Baykan ’da Şehitler Ve Gaziler İçin Mevlit OkutulduSonraki Haber

Baykan ’da Şehitler Ve Gaziler İçin Mevl...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı