Basketbolda Şanssız Bir Kaybediş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basketbolda Şanssız Bir Kaybediş
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Türkiye Basketbol Ligi 2’de Mücadele Eden Diyarbakır Basketbol Ateşi Geçtiğimiz Cuma Samsun Basketbol Akademisine Konuk Oldu.
Dicle Elektrik Reklam 2

Açıkçası güzel bir maç, iyi mücadele ve iyi bir skor ile dönmesini bekliyorduk. Nitekim devreyi de 30-40 gibi bir skorla 10 sayı farkla önde girdik.3. periyotla birlikte gelen hakem hataları ile beraber sporcuları oyundan düşürdü.  Maçı da maalesef 84-61 kaybettik. Sağlık olsun diyelim.

Biraz maç kritiği yapalım. Maçı tamamını 2 defa izledim. Hakem kardeşlerimiz maalesef çok kritik yerlerde çok hatalı düdükler çaldıklarını fark ettim. İlk izlediğimde bile hemen fark edilecek hatalı düdükleri yanılırım diye defalarca izledim. Yetmedi pozisyonlar için değerli bir büyüğümüzden yardım istedim. Sonuç evet çok bariz hatalı kararlar. Bu hatalı kararlar hem hakem kardeşlerimizi hem de maalesef oyuncularımızı oyundan düşürdü. Ki düşmemeleri gerekirdi. Burada hakemlerin kusursuz maç yönetmelerini beklemiyoruz. Tabiî ki hata yapacaklar. Çünkü sporun doğasında hata yapmak var. Ama sizler TBL 2’de maç yönetiyorsunuz. Bazı hataları yapmamanız lazım. Pozisyonlara o kadar uzaksınız ki. Saha içinde ne durduğunuz yer belli, ne yaptığınız iş belli. Düdüklerde bir istikrar yok. Bir yerden sonra her şeye çalmaya başladınız.

Hakem arkadaşlar lütfen bunları bir tavsiye olarak alın. Alın ve kendinizi geliştirin. Zira ben suçu sizde bulmuyor ve aramıyorum. Suçlu belli. Federasyonda bu işe bakanlar. Bunlar sizlere ne kadar eğitim verdiler ki sahaya oyuncuların, antrenörlerin ve seyircilerin önüne kurbanlık koyun gibi atıyorlar. Onların sizlere katacağı maalesef bir şey yok. Olsaydı şimdi bunları yazmazdık konuşmazdık.  Takımlar bu pandemi döneminde büyük emekler harcıyorlar. Bu ekonomik ortamda büyük paralar vererek bu seviyelere geliyorlar. Bu kadar zorluklar içinde maçları sizin düdüklerle kaybetmesinler. Sezonun başı daha.

Sporcu kardeşlerimize gelince. Yukarıda yazdım. Spor müsabakaları hatalar oyunudur. Hakemler gibi sizlerde hata yapacaksınız elbet. Daha az hata yapan kazanır diye bir ilke vardır sporda. Ne olursa olsun oyundan düşmemek, kopmamak gerek. Düşen olursa da tecrübeli oyuncuların özellikle de takım kaptanının hemen devreye girmesi gerekir. Hakem hataları, sahaların durumu, seyirciler kısacası sporun içindeki tüm bileşenler size karşı olsa bile etkilenmemelisiniz. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Başaracağınızı biliyoruz.  Yeter ki hava atışından son düdüğe kadar oyundan kopmadan mücadele edin. Şimdi bu maçı unutun ama ders çıkarın. Ve önümüzdeki maçlara size ve bu memlekete yakışır şekilde hazırlanın. Unutmayın ki kolay hiçbir şey yok.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı Recep Eser 


  • 2
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır’da Toplu Taşımada Kadın NezaketiÖnceki Haber

Diyarbakır’da Toplu Taşımada Kadın Nezak...

Araçların İl Plaka Numaraları Plaka KodlarıSonraki Haber

Araçların İl Plaka Numaraları Plaka Kodl...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı