Aranıyordu Yatak Odasındaki Gizli Bölmede Yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aranıyordu Yatak Odasındaki Gizli Bölmede Yakalandı
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Siirt'te, Akraba Cinayeti Şüphelisi Olarak 16 Yıldır Aranan Hikmet Kümek Jandarma Ekiplerince Oturduğu Evin Yatak Odasında Saklanmak İçin Ayarlanan Gizli Bölmede Yakalandı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde terör suçları başta olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik yapılan planlı ve kapsamlı çalışmalar yürütmekte olup, yasadışı faaliyetleri olan kişi ve örgütleri tespit etmek maksadıyla inceleme ve araştırması devam eden, 2006 yılında Siirt ili Şirvan ilçesi Dişlinar köyünde Nafi Kümek isimli şahsın pusu kurularak öldürülmesi olayının faili olan Hikmet Kümek isimli şahıs, olaydan sonra kaçarak izini kaybettirmeyi başarmış ve (16) yıl boyunca yakalanmadan hayatını devam ettirdiği tespit edilmiştir.

Valilikten Yapılan Açıklamada Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından olayla ilgili yapılan kapsamlı ve titiz araştırmalar sonucu, Hikmet Kümek’in Ankara İli Keçiören ilçesinde ikamet edebileceği değerlendirilmiş ve firari katil zanlısının yakalanması için harekete geçilmiştir. Bölgede (3) gün süreyle yürütülen kapsamlı araştırma ve takip sonucu firari şüphelinin eşkali ve adres bilgileri tespit edilmiştir.

Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden 16.01.2022 günü şafak vakti yapılan ev araması operasyonu sonucu Hikmet Kümek isimli şahıs, ikamet ettiği evin yatak odasında bulunan saklanmak için ayarlanmış gizli bölmede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olay ile ilgili Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda yakalanan firari şahıs “Tasarlayarak Adam Öldürme” suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Siirt

Haberin Resmi Kaynağı Siirt Valiliği Basın

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD Eğitimlere Devam EdiyorÖnceki Haber

AFAD Eğitimlere Devam Ediyor

Aracın Hava Filtresinde Uyuşturucu Madde Ele GeçirildiSonraki Haber

Aracın Hava Filtresinde Uyuşturucu Madde...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı