AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Basınla Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Basınla Bir Araya Geldi
Abone ol
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Millet İttifakı, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Ve Diyarbakır Şehir Hastanesi Projesi'ne İlişkin Açıklamada Bulundu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı AK Parti Diyarbakır Basın Bürosu

31 Ağustos 2015 tarihinde şehit edilen, Eski İl Gençlik Kolları başkanımız kıymetli kardeşim Yunus Koca’yı rahmet ve özlemle anıyoruz. Mekanı Cennet olsun inşallah. Geçen bir ay içerisinde sizlerin de takip ettiği üzere, hem Dünya gündemi, hem Türkiye gündemi hem de Diyarbakır’ımızın gündemi yine yoğundu. Afganistan’da meydana gelen hadiseler, bir yandan insani olarak herkes gibi bizleri de oradaki insanların can ve mal güvenliği açısından endişeye sevk etmekte. Öte yandan da; Orta Asya’da meydana gelen bu hadiselerin Uluslar Arası denklemde fay hatlarını tetiklemesinin de muhtemel olduğunu görmekteyiz. ABD,Rusya,Çin,Hindistan ve

Pakistan denkleminde; ekonomik şirketler üzerinden yapılacak olan güç mücadelesinin, yerelde desteklenecek silahlı örgütler üzerinden sıcak çatışma ortamına süreklilik kazandıracağı ve bunun yansımalarının başta Orta Doğu olmak üzere tüm yakın coğrafyamızda hem siyasi hem de ekonomik sonuçlarının olacağını düşünüyoruz.

Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Malazgirt Savaşının 950.yıl dönümü münasebetiyle Ahlat ve Malazgirt’te çok güzel törenler ve etkinlikler gerçekleştirildi. Anadolu’nun kapılarını Diyarbekir’in Fethi İslama ve müslümanlara açmış ise de; Türklerin ve Kürtlerin çoğunluğunu oluşturduğu ordu ile Sultan Alpaslan Komutasında elde edilen şanlı zafer, Anadolu’yu bizlere yurt haline getirmiştir. Yine geçen hafta yapılan tören ile Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) segmentindeki Akıncı’nın silahlı kuvvetler envanterimize eklenmesi ile gurur duyduk. Yaşadığımız coğrafyanın ve büyük Ülke olmanın gereği olarak silah sanayimizi hızla ileri seviyelere çıkarmaya devam ediyoruz. Akıncıf ile birlikte Bölgedeki etkinliğimiz de caydırıcılığımız da artmış oldu. Bu projede emeği geçen ve bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesten Allah razı olsun.

Pandemi İle Mücadeleye Aynı Kararlılıkla Devam Etmeliyiz

Diyarbakır’ımızda geçen ayın bize göre en önemli 3 gündemi vardı. Bunların başında Pandemi ve Aşılanma oranlarımız geliyordu. Şehrimiz kırmızı kategoride iken; Şehir olarak bir bütün olarak göstermiş olduğumuz gayretin sonucunda Turuncu kategoriye çıktık çok şükür. Bu konuda destek veren Valiliğimiz, Siyasi Partilerimiz, STK’larımız, Kanaat önderlerimiz, Baromuz, Meslek kuruluşlarımız ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Öte yandan pandemi sürecinden bu yana büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek cefakarca mücadele eden ve bu hayati mücadeleyi sürdüren cefakar sağlık çalışanlarımıza ve idarecilerine de Teşkilatım ve Diyarbakır adına teşekkür etmek istiyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Emekleri ve fedakarlıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Şu anda şehrimizde aşılanma oranımız yüzde 59,5’e ulaşmış durumda. Ama son zamanlarda aşılanma konusunda yine bir duraksamanın olduğu, insanlarımızın da maske mesafe ve temizlik konusunda bir gevşekliğe uğradığını gözlemliyoruz. Buradan tüm Diyarbakıra seslenmek istiyorum. Hastanelerde yatan yoğun bakım hastalarının yüzde 90’nın aşılanmamış kardeşlerimiz olduğunu ve neredeyse hergün 20’nin üzerinde hemşehrimizi virüs nedeniyle kaybettiğimizi unutmadan; hem aşı olma konusundaki gayretimizi arttıralım, hem de özellikle düğün ve cenazelerde azami gayretli olarak maske ve mesafe konusunda hassasiyetimizi koruyalım.

Diyarbakır Şehir Hastanesi

Diyarbakır gündeminin 2.sırasında ihalesi yapılan şehir hastanemiz yer alıyordu. Allaha çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile biraz gecikmeli de olsa Şehir hastanemizin ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temelinin atılmasını ve Diyarbakır’ımızın hizmetine bir an önce sunulmasını bekliyoruz. Öte yandan sağlık açısından artık diğer hedeflerimize de odaklanacağız. Dağkapıda yapılacak olan 2.şehir Hastanemiz ve Kadın Doğum Hastanemizin Bağlar Devlet Hastanesine dönüşmesi ile birlikte sağlık alanında Diyarbakır’ımızın devrimi inşallah tamamlanmış olacak.

Millet İttifakının Yaptığı Kürtleri Aşağılamaktır

Diyarbakırdaki geçen ayın 3.gündemi ise siyasi olarak da tek gündem olan HDP ile Millet ittifakı arasındaki örtülü ama kendisinden utanılan ittifaktı. Tekraren belirtelim ki CHP ve sahip olduğu zihniyeti, Menderes Dönemi ve kısa Erbakan dönemi dışında iktidarda olmasa bile Ak Parti öncesi Türkiye’de 70 yıl boyunca hakim zihniyetti. Bu zihniyet iki şeye düşmandı. Bu coğrafyanın birincisi Dinine, İkincisi Diline düşmandı. Fıratın batısındaki İnsanlarımız sadece Chp zihniyetinin dine olan düşmanlığının acısını yaşadılar on yıllarca. Fakat Fıratın Doğusunda olan bizler ise, CHP zihniyetinin hem dine düşmanlığını hem dile düşmanlığını on yıllarca çekmek zorunda kaldık. Bütün bu zulme, zorbalığa, ötekileştirmeye hatta hiçleştirmeye Dur diyen kişi ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Şairin dediği gibi Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır. CHP ve hakim zihniyeti asla değişmemiştir, asla değişmeyecektir. O zihniyetin bu toprakların hem dinine, hem diline düşmanlığı kıyamete kadar sürecektir. Bakınız Kürt kardeşlerimizin oyları ile İstanbul’da, Ankara’da Adana’da,Antalya’da belediyeleri kazandılar. Buna rağmen Hdp ile açıktan bir ittifak yapmaya yürekleri yetmiyor. Kürdün nasıl ki eski dönemlerde ölüsü makbul idiyse şimdi de yine aynı Chp için Kürdün sadece oyu makbul kabul ediliyor. Kürtle bir arada olmaya kürdle açıktan bir ittifak içerisinde

Olmaya yüreği tahsmmül etmiyor. Bu kürtler için büyük bir aşağılama olmasına rağmen, HDP zihniyeti de buna sessiz kalıyor. HDP’yi yönetenlerin gözü haksızca yaptıkları Erdoğan düşmanlığı ile öyle bir kararmış ki; CHP ve İyi Partinin kürdleri sadece oyları lazım başka hiçbirşeyleri mantığıyla siyaseten aşağılamalarına ses çıkartamıyorlar. Özellikle İyi Partililerin, sanki kürtler vebalıymış gibi haşa ittifak yapılmaya utanılacak bir kesimmiş gibi davranışlarına ses çıkartamıyorlar. Kürtlerin onuruna, haysiyetine dokunan bu tutum ve davranışı Hdp’nin sadece izliyor olması bırakın sokaktaki HDP’li kürtleri, bölgedeki hangi partiden olursa olsun tüm kürtleri ve dahi bizleri bile rahatsız edecek boyutlara ulaşmış durumda. Kürtler birliktelikten, yol arkadaşlığından asla ama asla utanılacak bir halk değildir. Bu coğrafyanın en kadim topluluğu ve diniyle, diliyle, irfanıyla, cömerliğiyle, mertliğiyle her zaman övündüğümüz ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz kesimidir. Biz biliyoruz ki Kürtler, kendilerini yok sayan, kendileriyle anılmaktan utanan ama yine de sadece ve sadece oylarına talip olan zihniyetlere eyvallah etmeyecek kadar da gururludurlar.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salgının Gölgesinde Yeni Bir Eğitim YılıÖnceki Haber

Salgının Gölgesinde Yeni Bir Eğitim Yılı

Metruk Binalar DenetlendiSonraki Haber

Metruk Binalar Denetlendi

Yorum Yazın

Reklam Alnı