82 No'lu Burçta Kadınlara Ücretsiz Psikolojik Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
82 No'lu Burçta Kadınlara Ücretsiz Psikolojik Destek
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Restorasyon Çalışmalarını Tamamladığı 82 No'lu Burçta Kadınlara Ücretsiz Psikolojik Destek Veriyor.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 82 no’lu burcu “Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi” olarak hizmete sundu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten merkezde kadınlara ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunuluyor. Danışmanlık talep eden kadınlar, tüm psikolojik çalışma alanlarında psikoterapi süreçlerinden faydalanabiliyor.

Kadınlara Yakın Savunma Eğitimi Merkezde Okuma - Yazma, Kur'an-ı Kerim, Tefsir, El Sanatları, Psikolojik Destek, Manevi Rehberlik, Sosyal Hizmet, Yakın Savunma, Oyun Odası ve Aşçılık kursları veriliyor. Merkezde anneler eğitimlerini alırken çocuklar da oyun odalarında vakitlerini verimli geçirerek hem öğreniyor hem eğleniyor. Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere halk eğitim merkezi tarafından sertifika veriliyor.

“Hedefimiz Bilinçli Kadın Yetiştirmek”Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Psikolog Sümeyye Bingöl, merkezde 2 manevi danışman ve 4 psikolog ile hizmet verdiklerini söyledi. Merkezin çalışmalarını anlatan Bingöl, şöyle konuştu: “Sadece psikolojik rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti vermiyoruz. Yaklaşık 500 görüşme gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Merkezimizde çok kısa bir sürede 60 çocuk, 230 düzenli takibe aldığımız kadınımız bulunmaktadır. içi 5 gün sabah 8 akşam 5 saatleri arasında ücretsiz hizmet vermekteyiz. Asıl hedefimiz bilinçli kadın yetiştirmek, bilinçli kadın bilinçli anne demek, bilinçli çocuk demek, bilinçli aile demek, bilinçli aile ise tamamen bilinçli bir toplum demektir.”

“Herkesi Davet Ediyoruz” Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Psikolog Cansu Fidan, merkezin kadınlar için önemli olduğunu vurgulayarak şunları aktardı: “Çalışma alanlarımız; istismar, tecavüz, obsesif, kompesif bozukluk, depresyon, panik atak, anksiyete, bağımlılık, akran zorbalığı, fobiler, aile ve çift terapisi, yaz süreci yaptığımız seminerler; duygu çalışması, etkili iletişim teknikleri, psikolojik farkındalık, öfke kontrolü. Hedeflerimiz, sağlıklı ruh, sağlıklı beden, sağlıklı bireyler için kadınlara destek olmak. Tüm hemşerilerimizi 82 burç Kadın ve Daire Başkanlığı kültür merkezimize beklemekteyiz.”

“Evin Stresini Atıyoruz”Kursiyerlerden Zehra Tölük merkezin kendisi için terapi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Hocalarımızla birlikte tel kırma, çanta, takı yapıyoruz. Zamanımızı bu güzel aktivitelerle değerlendiriyoruz. Manevi olarak danıştığımız hocalarımız, psikologlar var, konuşuyoruz. Her türlü kafamı dağıtıyor, stresten uzak duruyorum, evin stresini atıyoruz. Yani bizim için bayağı iyi oldu. 

“Merkez 7’den 70’e Herkese Hitap Ediyor” Kursiyerlerden 57 yaşındaki 5 çocuk ve 4 torunu olan Hanife Arslanalp merkezin 7’den 70’e herkese hitap ettiğini söyledi. Arslanalp, şunları dile getirdi: “Okuma yazma, Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelmişim. Okuma yazmayı çok merak ediyordum. Hastaneye gidiyorum, okuma yazmam olmadığı için sıkıntı yaşıyordum. O yüzden öğreneyim dedim.  Anamız babamız bizi okutmaya vermediler. O yüzden ne kadar buraya gelsek kardır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ailemizin Parçası Olmak İster Misiniz?Önceki Haber

Ailemizin Parçası Olmak İster Misiniz?

4 Bin Öğrenci Sinema Keyfi YaşadıSonraki Haber

4 Bin Öğrenci Sinema Keyfi Yaşadı

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı