22 Cep Telefonu Çalan 5 Kişi Tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
22 Cep Telefonu Çalan 5 Kişi Tutuklandı
Abone ol
Diyarbakır’da 21 Mart’taki Nevruz Kutlamasında 22 Kişiden 22 Cep Telefonu Çalan 5 Kişi Emniyet İşlemlerinin Ardından Sevk Edildikleri Adli Makamlarca Tutuklandığı Açıklandı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Emniyet Basın

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliğince, yapılan çalışmalarda yankesicilik olayında. 21.03.2024 tarihinde Bağlar Nevruz Park Etkinlik alanında Yankesicilik suretiyle gerçekleşen 22 ayrı cep telefonu hırsızlığı şüphelilerin suçüstü yakalanmasıyla olayı ilgili olarak; Müştekilerin alınan beyanlarında özetle; etkinlik alanında bulundukları sırada kalabalıktan faydalanılarak üzerlerinde ve çantalarında bulunan cep telefonlarının çalındığını beyan etmişlerdir.

Yakalanan Şüpheliler. V.G. A. İ. E. G. Ö. İ. F. İ, Olaylarla ile ilgili Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda Yankesicilik olayına karışabileceği öngörülen bir aracın Batman ilinden Diyarbakır'a  geldiği tespit edilmesi üzerine etkinlik alanında park halinde olan takibe alınarak 5 şüpheli araca bindiği esnada yakalamaları yapılmıştır.

Araçta ve şahısların üzerlerinde yapılan aramda suça konu toplam da 2️2 adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Önce İnkâr Ettiler Şahıslar çalmadık deseler de cep telefonları çalmaya başlayıp sahipleri arayınca gerçek ortaya çıktı. Telefonları cevaplayan polis müştekileri şubeye davet etti. İlk Yankesicilikleri Değildi Şüphelilerden A.İ nin 37,  V.G nin 8 E.G nin 13, Ö.İ nin 6 F.İ nin 5 suç kaydı vardı. Üstelik çoğu hırsızlıktan olduğu açıklandı.

Tutuklandılar Yüzlerce kişinin Nevruza katılımını fırsat bilen yankesicilere yönelik Hırsızlık Masası Polisleri bir plan hazırladı ve hırsızlığa izin vermedi.5 şüphelinin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyarbakır, da bir önceki yıla göre hırsızlık suçlarında %5️6 oranında azalma sağlandığı belirtildiği açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 7
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dicle Elektrik Ekipleri’nden Zorlu MesaiÖnceki Haber

Dicle Elektrik Ekipleri’nden Zorlu Mesai

192 Kilo Uyuşturucu Ele GeçirildiSonraki Haber

192 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Reklam Alnı