Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5058
EURO34.978
ALTIN2429.8
BTC/USD63837.42
Reklam Alnı
Meryem Avcı

Meryem Avcı

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Ne Kadar Çok Sayıda Korkuya Sahipmişiz

Ne Kadar Çok Sayıda Korkuya Sahipmişiz

Meryem Avcı
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Hep korku ile büyütüldük. Ve bizler de bizden sonra gelen nesillere korkularımızı yükledik. Sürekli korkularımızı düşünüyorsak; beyin her sabah korkacak bir şeyleri bulma çabası içine giriyormuş. Huzurlu olmayı düşünüyor be buna sebepler arıyorsak; beynimiz her sabah huzurlu olma yollarına sebepler üretirmiş. Bizim tercihlerimiz doğrultusunda her sabah nöronlar işlevlerini şekillendirir. Biz beynimize yol gösteririz. Mutluluk için çalış, mutsuzluk için çalış, çözüm odaklı biri ol ya da sürekli sorun üreten biri ol ya da boş ver hiçbiri olma yatakta kalmaya devam et gibi emirler veririz. Beynimiz tüm düşüncelerimizi okur. Süzgeci yoktur.

Faydalı faydasız tüm bilgileri ve komutları alır. Uygular. Bizi biz yapar. Bizim şekillendirdiğimiz ölçüde yeni bir beyin yani yeni bir ben oluşur. Yaratıcının biz doğarken yüklediği kodlar dahil beynimizdeki kodlar ile oynarız. Mesela bebek iken korkmayan birine korkuyu biz öğretiriz. Yani bebekten önce doğmuş ve o korkuyu öğrenmiş olan bizler…Yüzlerce korku çeşidi var. Buraya dikkatimi çeken birtakım korku türlerini yazacağım. Kendinizde bir değil eminim bir kaç korku türünü bulacaksınız. Çünkü bütün korkuları birlikte inşa ettik.

Birini kaybetme korkusu.

Yalnız kalma korkusu

Beğenilmeme korkusu

Mutsuz olur muyum korkusu

Başarısız olur muyum korkusu

Başkaları benim hakkımda ne düşünür korkusu

Yanlış yapma korkusu

Bilgim yetmezse korkusu

Güzel konuşamazsam korkusu

Kabul görmezsem korkusu

Anlatamazsam korkusu

Anlaşılmama korkusu

Güven korkusu

Aldatılma korkusu

Evlilik korkusu

Bekarlık korkusu

İnsan korkusu

Hayvan korkusu

Yükseklik korkusu

Derinlik korkusu

Delirme korkusu

İnanç korkusu

Allah korkusu

Cehennem korkusu

Ölüm korkusu

Mezarlık korkusu

Sevdiklerini kaybetme korkusu

Görülmeyen varlık korkusu

Gölge korkusu

Karanlık korkusu

Sayı korkusu 13

Devasa şeylerden korkma korkusu

O yaşlılık korkusu

Güzel kadınlardan korkma

Zenginlerden korkma

Fakirlikten korkma

Uyumaktan korkma

Uyanamamaktan korkma

O ne çok korkulara sahip olmuşuz. Daha saymadığım onlarca korku var. Ne çok korkmuşuz ve içimizdeki o korkuları ne çok büyütmüşüz. Hatta bununla yetinmeyip çocuklarımıza da arkadaşlarımıza da çevremizdeki herkese bu korkularımızı aşılamaya çalışmışız. Ne çok korkmuşuz öğrenmekten, cehaletten kurtulmaktan. Ne çok korkmuşuz  ilim sahibi olup korkularımızla boş edebilmekten. Ne çok korkmuşuz güçlü olmaktan, olabilmekten.

Hatta o kadar çok korkmuşuz ve korkutulmuşuz ki, ilerlemek isteyen kendine inanan başaracağına inanan seveceğine inanan hayaller kuran insanları bile durdurmuşuz. Yapma,adım atma ya düşündüğün gibi olmazsa? Ya yapamazsan ? Ya dibe vurursan ? Neden risk alıyorsun ki ? Bak ben almadım. Evet, çok büyümedim ama yaşamaya devam ediyorum. Bu kadarı da iyi gibi. Ama gerçekten iyi mi acaba?

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar