Reklamı Geç
Haberdiyarbakir.Org Reklam
Dicle Elektrik Reklam 3
Diyarbakır
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
BTC/USD70104.96
Reklam Alnı
Özlem Kaya Politician

Özlem Kaya Politician

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Liderlik Değil Rehberlik Yapın

Liderlik Değil Rehberlik Yapın
Dicle Elektrik Reklam 9

Dünyayı sömüren av ve avcı haline getiren insan hakları ihlali yapan baskıcı ve otoriter sistemi ret ediyoruz. Kolektif rehberlik esastır dönüşümlüdür ve rotasyona tabidir.Şimdilerde siyasette üretme sorunları çözme sağduyu ihanet olarak algılanıyor yazık ki…Kamulaştırılan ekonomi devlet varlığını gerektirir. Devletin yönettiği ekonomi de sürekli kriz üretir.Krizler bürokrasiyi yapılandırır ve devlet kapitalizme dönüşür. Böylelikle üretim ve ülke menfaatine sözde alınacak kararlar demokrasi dışı bürokrasi kararlarıdır. Ekonomi ulus devlet yapılanması ile içselleşir. Toplumların ekonomik ve diğer sorunlarını rehberlik federasyonları çatısı altında yüz yüze tartışarak çözüme ulaştırılmalıdır.Siyasi parti liderleri kendi iradelerini toplumun iradesinin üstünde görmemelidir. Liderlik hastalığından kurtulup rehberlik olgusuyla hareket etmelidir. Ahlaki ideolojik ve politik yeterlilik değerleriyle pratikleşmelidir.Rehberlik olgusu insanlığın huzuru ve mutluluğu için gerekliliktir. Dünya toplumları er yada geç sürü psikolojisinden sıyrılıp kibirli siyasilerden kurtulacaktır ve rehberlik yapabilecek düzeyde erdemli insanlarla kendi seçtikleri cesurlarla yol gitmeye karar verecektir.

Demokratik, planlı,  yaratıcı, üretken, çözüm odaklı, özgürlükçü, sevgi ve saygı dolu, iradeli ,mutlu cesur, onurlu, fedakar, sorgulayıcı, araştırmacı, halkları ayrıştırmayan, dostluk değerlerini temel alan demokratik kültürle yol alan soylu değerleri elbet bulacak ve koruyacaktır.Yol göstericimizi rehberimizi bulmak ve seçmek vicdani sorumluluğumuzdur.Yıllarca kibirli siyasetçilere, halkların sömürülmesine izin verdik. Gelecek nesillerden umutluyuz onlar bu hiyerarşik düzeni bozup dünyayı güzelleştireceklerdir. Dünyada bir kaos sürecini başlattılar ne yazık ki’ İklimlerle, genlerle ,ekonomiyle, 5G sistemiyle, nano teknolojiyle, DNA”mızla oynadılar. Finans emperyalist sistem her zaman ki gibi dünyayı yeniden şekillendirmeye gitti. Demokratik sözde güçler bu küreselci oyunlara sessiz kaldı hatta ön ayak oldu.Kendi ülkem adına konuşacak olursam çizginin çok dışına çıktılar. Milliyetçi şoven mezhepçi çizgiler tekrar gündeme getirildi. Toplumsal sorunları çözme politikaları yıkımın ötesinde, tüm bölgeleri ayrıştırmadan rehberler seçip uygun çözüm üretmeye başlayıp bir an evvel sahalara inmeliyiz. Süresini doldurmuş eli kana bulaşmış fosilleşmiş yaşı geçmiş zihniyetlerin egosundan kurtulup koltuk savaşlarından sıyrılıp genç ve dinamik beyinlerle pratik yapmak gerekliliğine inancım tamdır.

İleri bir demokrasi geçişi planları yapmalı ve sömürgeci siyasetçileri geride bırakmak için adım atılmalı.Doğada yaşayan tüm canlılar gibi bizlerde kendimizi benzerlerimizden korumak zorundayız.Savunma direncimiz kırılırsa yok olmaya mahkumuz, dayatmalar karşısında harekete geçemiyorsak sömürüyü hakimiyeti hiçsizleştirilmeyi kabullenmiş oluruz.  İnsanın insanların üzerinde hakimiyeti olamaz kölelik insanlığa hakarettir. Kendi haklarımızı hiçbir güce teslim etmemeliyiz. Hayatımıza, yaşam tarzımıza, ürememize kimseler karar veremez toplumların kaderleri bir azınlığa bağlı olamaz.Bizim çabamız demokratik ve hakkaniyet dolu iradeden yanadır. Despotizme karşıyız kimsenin kanımızı dökmesine, cezaevlerine atılmasına, haksız yere cezalandırılmasına bizleri mezhep ayrımcılığına sürüklemesine izin vermemeliyiz. Ülkemizde asimilasyon soy kırım yapılmasına izin veremeyiz. Küreselcilerin maskelerini düşürmek için birleşmeli ve tüm halklarımızla ekmeğimizi bölüşmeliyiz. Her türden ırkçılığı ret ediyoruz. Üstün ırk söylemleri ahlak dışıdır. Dinsel inançları kullanan, kadınları aşağılayan, çocukları sömüren feodalizmi ret ediyoruz.

Asırlardır kan ve gözyaşı, savaş soykırım, yaşlılar kadınlar ve çocuklar öldürülüyor,ırza geçme yoksulluk ve işsizlik, ekonomik eşitsizlik devam ediyor. Korkunç bir bilanço ve giderek büyüyor. Toplum ahlakı çökertildi dünyamız tehlikeli bir hal aldı. Büyük devletler küçük devletleri bölerek hegomonik sistem kurmaya çalıştılar. Oysa planlayamadıkları şey kültürler bütünlükten yanadır ve insan doğasının yapısıdır. Sınırlar yüzünden sürekli savaşan olmamalıyız. Azınlıklar bizleri demokratik kılmalı böl yönet sisteminden uzak tutmalı. Tarih kanıtlamıştır ki toplumsal sorunların çözümsüzlüğüne siyasi otoriter kişilikler izin vermemiştir tekçilik karakterlerinden dolayı. Bölmek, parçalamak,  yönetmek hegomonik gücün vazgeçilmezidir.Sorumsuz ve savunmasız bir toplum olmaktan daha ileri gidebilmemiz için rehberimizi iyi seçmeliyiz. Siyasi kirlilikleri, tarihsel gerçekleri, ortaya çıkarmalıyız risk almalıyız. Üretim araçları, büyük topraklar, yeraltı ve yer üstü kaynaklar, bilim sanat ve medya organları, paralarımız hatta biz bile özel mülkiyet altındayız. Küçük üreticiler, işçi, esnaf, memur, emekli, borç batağında. Halkın yarısından fazlası maddi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Ülkesini sevenler, aydınlar, demokratlar tutuklanarak demokrasiye kurşun sıkılıyor. Yaşam, ekonomik ve ekolojik denge giderek bozuluyor, dünyanın her yerinde katliamlar saldırılar terörizm devam ediyor.

İnşallah öfke intikama dönüşmez.Cinayetler ve paranın tahakkümüyle ne kadar ayakta durulur sorarım sizlere.Sistemin ahlaksızlığına ve arsızlığına karşı dirence davet ediyorum,Üstünlükten uzak kültürel bir politik düzenin gelmesini istiyoruz,Özel mülkiyetçilikten kurtulup toplumsal mülkiyetle hareket etmeliyiz.Kent köy farklılıkları ortadan kaldırılıp kültür üretimine geçilmelidir.Halklar arasında güven ortamı sağlanmalıdır.Üretici özgür ve yaratıcı meslekler gönülden kazandırılmalıdır topluma.Özel yaşamda samimi mütevazi paylaşımcı ahlaklı insanlar yeteneklerine göre değerlendirilmelidir.Engelli yaşlı tüm ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap verilmelidir.Kreşten üniversiteye kadar olan süreçte eğitim kurumları ücretsiz olmalıdır.Hastalar karşılıksız tıbbi yardım almalıdır.Her birey kaliteli tatil yapabilmelidir.Evrensel barış ortamı güçlendirilmelidir.Korkunç bir tarihi süreçten geçiyoruz. Toplum umutsuzluğun ve mutsuzluğun zirvesini yaşıyor ve gelecekten kaygı duyuyor. Politikacıların gövde gösterilerinden, laflaşmalarından, gereksiz davranışlarından bıktık yorulduk, ülke elden gidiyor birleşip ülkemizi el ele verip kurtarma çabasını gösterin bu ülke hepimizin sizlerin babasından kalan mirasınız değil el birliğiyle egonuzu bir köşeye bırakıp nerden geldiğinizi ve nereye kadar gidebileceğinizi unutmadan bu kötü gidişatı durdurmaya davet ediyoruz. Rehberlik yapın tekçilik tanrıcılık ben merkezcilikten uzaklaşın…

Özlem Kaya Haberdiyarbakir.Org// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Dicle Elektrik Reklam 8

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar