Reklamı Geç
Haberdiyarbakir.Org Reklam
Dicle Elektrik Reklam 3
Diyarbakır
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9
BTC/USD65400.98
Online Randevu
Hülya Toprak

Hülya Toprak

Mail: [email protected]

Online Randevu

Kodlamak

Kodlamak
Dicle Elektrik Reklam 9

Hülya Toprak
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişimhaberdiyarbakir.org@gmail.com

Her Birimizin hayattaki ,mutluluğu ve yaşam rengi , istesekte istemesekte birbirine bağlı aslında Fakirligi'de  ,zenginligi'de .Duygu zayıflığı ve gücü'de bazen bir cümle bazen bir eylemi bile, aması olmayan ucu açık bir Deniz misali Mesela! Kimi karakterler vardır ki !Tek bir insanın ağzından çıkan cümlelerin onlarca ya da milyonlarca insanın hayatını yok edeceği gibi toparlayabilecegini ,tarihin çeşitli evrelerinde görmekteyiz."Bir damlaydı bir denize hükmetti" (H.T)cümlesini çoğu kez kullanırım . Bu açıklamada ise büyük bir eylemi ve yahut olaylar silsilesine yüzeysel vurgu yapsam 'da işin doğasında olanı ve doğru olanı doğrusuyla yapmak haktır.Kazancına değinir isek annem hep Peygamberlerin hayatlarından pek çok örnek verirdi bizlere ;taa bizler küçük çocukken! O, öğütlerin ne kadar önemli olduğunu peyderpey zamanla büyüdükçe olaylara perde perde şahit olmuşluğum, doğruymuş cümlesini zumlattı beyin hücrelerime değin . Bizlere derken, bana ve kardeşlerime anlatırdı canımın Cananı "En büyük nusibetler ve zorluklar peygamberlere gelmiştir ."derdi "Biz onlar kadar mı degerliyiz?"Her hayat zor dediğimde! "Peygamberlerin çektiğine bak ve sabret bizler onların kazandığıyla yeryüzünde nasipleniyoruz" derdi.

Doğruya Hz İbrahim (R.A)Hz.Allah (C.C) Kurban et dediği en sevdiğini Hz.İsmail(R.A)değil miydi? Emrine tam bir teslimiyetle fiili eylemi yapmasaydı eğer Hz.Allah tarafından körelen bıçağı oysaki taşı ikiye bölecek kadar bileylemişti .Hz.İbrahim(R.A)kutlu insan ,Mübarek zat evlat sevgisini yaradılış emrine tam teslimiyetiyle Sonsuz irede sahibini teslim etmesiyle ;O yürek yakacak günü bize bayram etmesi ve hediyesidir.Allah ondan razı olsun. Bizleri'de layık etmesi dileğiyle ,keza aksi olmuş olsaydı şimdi birbirimizi kurban etmez mîydîk? Adaklarımız biz olmaz mıydık?Ta bugüne değin!!Dünya yasaları ,yaşam kanunun'da sistem  adının toplamı yaşam denğesini düzenleme çabası diyebiliriz.

Herkes ona uyar ve uyacaksın! Komutuyla devlet yönetimine bunca kitleye sorumluluk ödevi ve yaptırımıdır.Bu koşullar altında yaşamımıza devam etmekteyiz.Oysaki şahsi kodlama dengesi, yalnız bir kedinin ya da köpeğin velhasıl hayvan alemi dediğimiz tüm canlıların yaşamlarına kodlanmış bir dengedeyken ,ödevlerinin bir eğitimi yoktur. Alışa gelmiş bir dengesizlik ve  başarısızlık ta yoktur.Nedense biz düşünebilen, sevebilen ,öfkelenebilen insanlar, binbir türlü zekayla ,binbir türlü hile kapılarını deniyoruz? Devamımız ise bu kapılara akın akın koşmaktayız.Güzellikleri çoğaltmak desek çok yalnız kalmakta .Görebildiklerim ne yazık ki bunlar .Kısa ömür yolunda sevgi, muhabbet ,bereket ,nimet patikaları açalım açalım ki !Caddelerde îşsiz anne ,baba ve evlatları dilenen çocuk sayısı azalsın .Bedeniyle kazanan erkek, kadın azalsın . Geleceği korkutmasın kimse utanmasın ,kınanmasın , tutunmasın  kimse alkole, maddeyle uyuşturmasın korkularını ve kaldıramadığı tranvaları, hatıraların'dan silmek istenilen anılarını..İyilik ve kötülük

Gelinde tartışalım biraz sizi!  iyilik güzeldir; Rahat uyku verir insana ,tatlı lokma iç huzurudur.Kötü ve kötülük ise iç karartıcı yardımsız sözüne ve diline güven olmayan aptallıktır.O yüzden hep söylerim kötülük yapıcak kadar aptal olmamalı insanlık .Attığı her adımı RABBİNDEN korkacak derecede ölçülü olmalı ,bilmezmi ki eni sonu koldan kuvvetten çökecek hiç bir yardım bulamayacağı o , zaman geldiğinde ise kendide mahfolmustur, mahfettikleride .Onların veballeri desen sonsuz bir vazgeçmezlikte ! O yüzden ben ölecek olanı kıskanmam,her büyük sağlıkta,  en güzel güzellikte, en uzun ömürde,sevgi ve nefret'te ne varsa ölecek. Ortak kullanım alanımız temiz, vebalsiz  ,vicdan azabına yer bırakmayacak bir iç huzurumuz, saygı ve sayğınlığımız olsun.Bizden sonrakilere verecek bir çabamız ve öğüdümüz olsun. Bize Bayram sevinci bırakan binlerce yıl önceki büyüklerimizin ,yolu örneğimiz olsun. Mutluluğumuz olsun .Bir ayıp olunca ihtiyacın nedir? deyipte üstünü örtenimiz olsun .Mutluluk seni çok aradık oysaki söylemişti / (Yaradan) ﴿28Ra'd suresi  Bunlar, iman edenler ve Allah’ı zikrederek gönülleri huzura kavuşanlardır. Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur.

Dicle Elektrik Reklam 8

Yorum Yazın

Online Randevu
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar