Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BTC/USD64098.927
Reklam Alnı
Hülya Toprak

Hülya Toprak

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Beyin Ve İnsan

Beyin Ve İnsan

Hülya Toprak 
Haberdiyarbakir.Org 
// Columnist 
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Doğruluk sendedir, onu sen yaşatırsın;  sistem zihnindedir ,onu sen aktive edersin. Tasarım, düşüncedir. Düsünceler, soyutun somuta geçtiği en aktif kanalıdır; kendini gerçekleştirme safhasında bulunmuşsunda haberin yoktur. Zihin sahasının, temiz ve duru olması imkansızdır. Beyin gibi bir varlığın bilgisayardan daha karmaşık güçlü ve canlı bir organizmanın safi ve masum durması imkansızdır. Böylesine, mükemmel bir tasarımın muazzamlğıı tartışılmanın da ötesindedir.  keskin bir  tanı ve kanıdır.

‘’Mesela /Albert Einstein’’: Einstein, 1955 yılında hayatını kaybettikten sonra patalojist ‘’Thomas Harvey’’ tarafından otopsi yapıldı. Otopsiden sonra Einstein'ın beyni formalin içine koyuldu ve bu şekilde muhafaza edildi. Farklı uzmanlar tarafından gözlemlenebilmesi için beynin onlarca farklı açıdan fotoğrafları da çekildi. 7 Ağustos 2019’da bu doku örnekleri, dünyanın pek çok farklı yerine gönderildi ve uzmanlar tarafından incelendi.30 yıl boyunca incelenen bu dahi erişkinin ,  insanın, beyni yaklaşık 1400 gram ağırlığındaydı ve yaklaşık 1 litre su, 160 gram yağ, 110 gram protein, 15 gram şeker ve 10 gram da tuzdan oluşmaktaydı .Beyin yapısının bileşenleriydi, bunlar.

Ucu açık muzzam bir var oluşun küçük detayları sadece...Bu örneklemelerde , kişinin; bu muazzam canlı ve şahsi ve sıra ne denli ileri bir olguya ve boyuta ulaştırabileceğiyle alakalıydı sadece; oysaki ileri boyutta eğitilmesi ,bir beyin ilkel çağlardan itibaren yaşama, üreme ve korunma üzere sabit bir programdaydı. Teknoloji alanın büyümesi , rahatlığın yanı sıra ekosistemi insanın varlığıyla adeta dîş çürüğü misali sağlam sahanlığı bitirip yok ettiği kanısında hem fikir olmamızı gerektiren noktalar cılız kalmakta. Ve tüm bu mevzu bahis kısa konular genişledikçe genişleyecek bir durumdayken:Özet geçmelerimiz; zihin, düşüncenin nerden nereye alıp getirdiğini göstermektedir. Alanı temizle ,farkındalığı var etme, kendi ve komşumuzun kapısındaki karı temizlemek ve bunu beynimize ,genetiğimize miras bırakmamız dileğiyle.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar