Yeni Kardeşlik Köprüleri İnşa Etmek İçin Yola Çıktık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Kardeşlik Köprüleri İnşa Etmek İçin Yola Çıktık
Abone ol
Avrupa El Ele Engellilere Ve Yaşlılara Yardım Vakfı Konfederasyonu, Her Yıl Kurban Bayramı Öncesi Geleneksel Olarak Düzenlediği Yardım Kampanyasının Startını Verdi.

Haber Muhabiri Büşra Bilgiç
Haberdiyarbakir.Org Diyrbakır
Haberin Resmi Kaynağı Ali Şeran

Açıklamalarda bulunan Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek için, tüm vakıf gönüllüleriyle beraber, geniş kapsamlı bir yardım çalışması başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘Hedefimiz, Olabildiğince Fazla Sayıda Çocuğumuzun Yüzünü Güldürebilmek’

Avrupa El ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Konfederasyonu, çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir, çok yönlü ve geniş bir yelpazede, sosyal sorumluluk projelerine imza atmış, köklü bir kurumdur. Bu doğrultuda, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimize yönelik yaptığımız çalışmaların yanı sıra, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik proje bazlı çalışmalarımızla, gündelik hayatın her döneminde, ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz.

Bilindiği gibi, bütün dünyayı sarsan, dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybettiği (COVİD-19) bulaşıcı pandemi nedeniyle, oldukça zor bir süreci hep beraber yaşadık. Herhangi bir işte çalışmayanların yanı sıra, ticaretini yapamayan esnaflarımız ve zanaatkârlarımız, personeli olduğu iş yerine gidemediği için birçok insanımız, çok güç koşullar altında, hayatlarını idame ettirmeye çalıştılar.Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı olarak, kurulduğumuz günden bu yana sahada aktif olarak çalışmakta ve ev ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Sosyal durumlarını incelediğimiz ailelerimize, her bayram geleneksel hale getirdiğimiz gibi, bu bayramda da, yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız. Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin sayısının arttığı bu süreçte, yardımlaşma ve dayanışmanın daha bir önem ve anlam kazandığı hepimizin malumudur’.

Bütün Hayırseverleri Bu Hayır Kervanına Katılmaya Davet Ediyoruz

Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kıyafet ve ayakkabı yardımlarını, evlerine götürüp teslim ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: ‘Çocuklarımızın ihtiyacına göre, pantolon, etek, tişört ve spor ayakkabılarını, ikamet adreslerine ulaştırıyoruz. Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, bir çocuğun gülümsemesi ve mutlu olması kadar, güzel ve anlamlı bir duygu olamaz. Yardımları, çocuklarımıza ulaştırdığımızda, onların gözlerindeki sevinç ve yüzlerindeki gülümseme, bizleri dünyanın en mutlu insanı yapıyor.

Aldığımız dualar, bizim için manevi birer ganimet değerindedir. Bu güvene layık olabilmek noktasında, tüm ekip arkadaşlarımızla, yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, hayırsever tüm kişi ve kuruluşları, bu hayır kervanına katılmaya davet ediyoruz Unutmamak gerekir ki, yardımın azı veya çoğu olmaz. Esas olan, imkânlar dâhilinde, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak, çocuklarımızın bayrama mutlu girebilmelerine vesile olabilmektir. Takdir edileceği gibi, kentimizde işsizlik ve buna paralel olarak ekonomik sıkıntılar, had safhada. Dolayısıyla, ulaşmamız gereken çok aile var. Dileyen hayırsever vatandaşlarımız, kampanyamıza katılarak, yapacakları yardımların dağıtılmasında, bizlere eşlik edebilirler.

Böylelikle sahada yaptığımız çalışmaları yerinde görmüş olacakları gibi, yardımlarını bizzat kendi elleriyle, ihtiyaç sahibi ailelere teslim ederek, bu mutluluğu bizimle beraber yaşayabilirler. Bu iyilik hareketinin içinde yer alarak, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bağ kurup, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek isteyen hayırsever tüm kişi ve kuruluşlara kapımız açıktır. Toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın en üst düzeye çıktığı bu kutlu zaman diliminde, aileleri ve çocuklarımızı sevindirmek, en öncelikli hedefimiz. Bunun yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelerimize, Bayram öncesi, kurban eti dağıtımında da bulunacağız.Yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün mutlaka buluşabilmek dileğiyle, vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, bu müstesna günlerin, başta aziz vatanımız olmak üzere bütün İslam dünyasına, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ederiz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lider Kadın Derneği Diyarbakır Şubesi AçıldıÖnceki Haber

Lider Kadın Derneği Diyarbakır Şubesi Aç...

Tabut İçinde Çok Sayıda Silah Ve Mühimmat BulunduSonraki Haber

Tabut İçinde Çok Sayıda Silah Ve Mühimma...

Yorum Yazın

Reklam Alnı