Sinanoğlu’na Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazar Ödülü Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinanoğlu’na Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazar Ödülü Verildi
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Bu Yıl Yedincisi Düzenlenen Türkiye’nin En Prestijli Ödülleri Arasında Gösterilen Altın Melek Ödülleri 5 Ekim 2022 Tarihinde Çarşamba Günü Hugo İstanbul Metro City Alışveriş Merkezinde Gerçekleştirilen Törenle Sahiplerini Buldu.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ali Şeran
 

Aralarında medya, sanat ve iş dünyasının en iyilerinin bir araya geldiği organizasyonda yılın en iyi çıkış yapan yazarı ödülü Diyarbakırlı yazar Devran Yiğit Sinanoğlu’na verildi. Ödülle ilgili konuşan yazar Sinanoğlu ” 26 günde kitablarımızın baskıları tükendi. Bazı kitaplarımız 2. Baskı, bazıları 3. Baskı ve bazıları da 4. Baskıya girdi. Eserlerimiz farklı dillere çevrilmeye başlandı. 26 gün içinde onlarca şehir, fuar gezdik. İmza günümüzde bizi yalnız bırakmayan okuyucularımıza  teşekkürü bir borç biliriz. Bunların yanı sıra belleğimde yer edinen ve unutamadığım bir anım var. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin bir köyüne çocuklara okul malzemeleri götürmüştüm. (Çanta, defter, öykü, kalem vs.) Çocuklar sırayla gelip hediyelerini alırken, demlikteki kaynayan su gibi mutluluktan koca yürekleri fokurduyordu. Sıra bir kız çocuğuna gelmişti. Bu kızımız 8 yaşındaydı. Hediyesini verdim aldı ama gitmedi. Sonbahar’dı, minik parmaklarını terliğin içinde sıkıp sıkıp bırakıyordu. Utanıyordu eğildim, kulağına fısıldadım var mı istediğin başka birşey  sana getireyim? diye sordum. Sessizce boynuma sarıldı beni öptü ve koşarak sınıftan çıktı. Mutluluktan ağlıyor ve bağırarak koşuyordu “Anne anne çantam oldu” benim için en büyük ödül ilk defa o gün bir çantaya sahip olan Zeynep’in dökülen inci tanesi gözyaşları ve çocukların mutlulukları oldu.

Zeynep sınıftan çıkıp gittikten sonra sınıf öğretmeni “hocam ailenin durumu iyi değil. Zeynep’in babası gurbette inşaata çalışıyor. Annesi kaç defa okula geldi, eşim para gönderince Zeynep’e çanta alacağız” dedi. Bu olay beni çok etkiledi. Zeynep gibiler okusun diye kitabının gelirlerini çocuklara bağışladım” şekilde konuştu. Sinanoğlu dışında şu isimler de ödüle layık görüldü. Meslek Onur Ödülü: Nuri Alço, Selahattin Taşdöğen’e verildi. Jüri Özel Ödülü: Mehmet Ali Erbil ve Yeliz Yeşilmen’e verildi. Meslek Başarı Ödülü: Tayfun Sav’a verildi. Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü: Tuncay Akçay Ahmet Arıman Teoman Ayık’a verildi (Hababam Sınıfı Ekibi ) Yılın En İyi Magazin Programı Ödülü: 2. Sayfa’ya verildi Yılın En İyi Kadın Haber Muhabiri:  Show Haber Hazan Çeliksoy’a verildi Yılın En İyi Çıkış Spor Programı: TRT’DE İkili Oyun Veli Yiğit ve Erbatur Ergenekon’a verildi. Yılın En İyi Pop Sanatçısı: Hande Yener’e verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eylül Ayında 3 Bin 562 Şüpheli YakalandıÖnceki Haber

Eylül Ayında 3 Bin 562 Şüpheli Yakalandı

Diyarbakır’da Kaldırım İşgallerine İzin VerilmiyorSonraki Haber

Diyarbakır’da Kaldırım İşgallerine İzin...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı