Emekliler Kalıcı Ve Köklü Çözüm İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekliler Kalıcı Ve Köklü Çözüm İstiyor
Abone ol
Emekli Meclisleri Sendikası Diyarbakır Şubesi Tarafından, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne Bir Nezaket Ziyaret Gerçekleştirildi.

Haber Muhabiri Nusret Bilgiç
Resmi Kaynak Sultan Denli

Emekli Meclisleri Sendikası Diyarbakır Şubesi Adına, Eşref Bozkurt, Şahabettin Çelik, Mehmet Zeki Aybat, Mehmet Çelik, sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, görüş ve önerilerini ifade ettiler. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Adına, konuklarını karşılayan Diyarbakır Bölge Müdürü Alican Şeran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeklilerin sorunlarını bugüne kadar birçok kez paylaştıklarını ve paylaşmaya devam edeceklerini belirtti. 

Emeklinin Tenceresinde Et Değil, Dert Kaynıyor Emekli Meclisleri Sendikası Adına görüş ve önerilerini dile getiren konuklar, emeklilerin uzun senelerden beridir geçim sıkıntısı yaşadıklarını, emeklinin tenceresinde et değil, dert kaynadığını ifae ederek, şunları söylediler: ‘Hepimiz çok müşkül durumdayız. Geçinemiyoruz, kırmızı eti, çoğu zaman ayda bir veya iki kez alabiliyoruz. Sağlıklı beslenemiyor ve faturalarımızı ödeyemiyoruz. Bize reva görülen maaşla, bugünkü hayat şartlarında, kiralık ev bile bulmak neredeyse imkansız.

Asgari ücret yarısı reva görülen biz emekliler, defalarca kez sorunlarımızı muhtelif platformlarda, yıllardan beridir dile getiriyoruz. Son olarak, ülkemiz genelinde, yaklaşık kırk vilayetimizde eylem yaptık. Sosyal Güvenlik sistemine yıllarca prim ödeyerek, emeklilik hakkını alan bizlere, maalesef külfet gözüyle bakılıyor. Hâlbuki emeklilik külfet değil, yıllarca çalışıp, prim ödeyerek kazanılmış en doğal bir haktır. Türkiye’de 15 milyonun üzerinde, emekli, dul ve yetimler var. Bizleri yoksulluk ve sefalete sürükleyenler, şunu iyi bilsinler ki, sadaka istemiyoruz. Yıllarca çalışıp çabalayıp, ülke ekonomisine katma değer katmış olan bizler, insanca yaşayabilmek için hakkımız olanı istiyoruz. Pek çoğumuz, pazara giderken, geç saatte gidiyoruz. Kalan meyve sebzeleri alabiliyoruz. Çünkü gücümüz ancak bu kadarına yetiyor. Yıllardır, sonu ‘cek-cak’ ile biten ve bir türlü gerçekleşmeyen vaatler dinlemekten bıktık, usandık. Son 15 yıldaki hayat pahalılığı ve aynı zamanda dolar enflasyonu da hesaba katıldığında, emekli maaşının alım gücünün dolara oranla çok daha fazla düştüğü görülecektir. Kaldı ki, çoğumuz emekli olmamıza rağmen, çalışıyor veya çalışabilecek uygun iş arıyoruz. Çünkü geçinemiyoruz. Son yıllarda yaşanan ekonomik krizin sebebi biz olmamamıza rağmen, krizin faturası bize kesiliyor. Artık, emekli maaşımızla, bir evin kirasını bile ödeyemez duruma geldik. İnsan onuruna yaraşır bir hayat standardı için, adaletli gelir dağılımı konusunda ki mücadelemizi, sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız’.

Her Zaman Emeklilerimizin Yanındayız Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Alican Şeran, bu tür ziyaretlerin son derece faydalı olduğuna dikkati çekerek, ‘Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, emeklilerimizin sorunlarını haber yaparak, kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 19
    SEVDİM
  • 21
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 19
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıfır Atıkla Sanat Yarışması'nda Dereceye Giren Eserler SergilendiÖnceki Haber

Sıfır Atıkla Sanat Yarışması'nda Derecey...

“Trafo Ticareti Kontrol Altına Alınmalı”Sonraki Haber

“Trafo Ticareti Kontrol Altına Alınmalı”

Yorum Yazın

Reklam Alnı