Diyarbakır'da 20 Tane Yeni İlkokul Yapacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'da 20 Tane Yeni İlkokul Yapacağız
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Özer: "Diyarbakır'da 20 Tane Yeni İlkokul Yapacağız" Milli Eğitim Bakanı Özer Diyarbakır'a Dev Proje Müjdelerini Verdi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “550 milyonluk yatırıma ek 20 yeni ilkokul, 23 özel eğitim ve normal anaokulu, öğretmen evi, uygulama oteli, elektronik sınav merkezleri yapacağız” Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.İlk olarak Valiliği ziyaret eden ve Valilik şeref defterini imzalayan Özer başkanlığında Valilik Hevsel Toplantı Salonu'nda İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Milletvekilleri, Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve yetkililer katıldı.Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Özer, devam eden 550 milyonluk yatırıma ek olarak 20 yeni ilkokul ve birçok proje müjdesi verdi.Diyarbakır’daki eğitimin kalitesini, eğitime erişilebilirliği, eğitim hizmetlerinin çeşitliliğini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Özer şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da 550 milyon liralık yatırımımız devam etmektedir. Bugünkü toplantımızda Diyarbakır’ımıza çok güzel müjdeli haberlerimiz var. Öncelikle mevcut yatırımlara ilave olarak 20 yeni ilkokul yapımına karar verdik. Bunun 10’u Bağlar, 5’i  Kayapınar ve 5’i de Yenişehir ilçemizde olacak. Bu ilkokullarımızın tamamında hem özel eğitim anaokulu olacak hem de normal anaokulu olacak. Ve her biri en az 24 derslikli olacak.”Diyarbakır’da  mesleki eğitimle ilgili özel bir  proje uygulayacaklarının altını çizen Özer, “Özellikle mesleki teknik eğitimde üretim kapasitesini artırma, öğrencilerimizin eğitim alırken asgari ücret kadar ücret alabilmelerini sağlama ile ilgili  her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Özer konuşmasını şu müjdelerle devam ettirdi:“Hani ilçemizde 60 yatak kapasiteli olacak şekilde bir öğretmen evi yapıyoruz, Kocaköy ilçesinde 30 yatak kapasiteli Mesleki Teknik Anadolu lisesinin uygulama otelini yapacağız. Bismil, Ergani ve Silvan’da 3 özel eğitim anaokulu açacağız. Milli Eğitim Bakanlığı, üstün yetenekli öğrencilerimize bilim ve sanat merkezlerinde yeteneklerini geliştirmek için ilave eğitim programları düzenliyor. Diyarbakır’da 4  bilim sanat merkezimiz var. 4  merkez daha yaparak kapasiteyi yüzde yüz artırıyoruz.

Bunlar Yenişehir, Kayapınar, Silvan ve Sur ilçelerimizde olacak. Hem MTSK kursları hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ölçme ve değerlendirme için kullandığı elektronik sınav merkezleri var. Diyarbakır’ımızda 2 elektronik sınav merkezimiz var. Bu toplantımızda 2’ye ek 8 yeni elektronik sınav merkezi yapma, toplam 10 merkeze çıkarma kararı aldık. En kısa zamanda tamamlamış olacağız. Diyarbakır ziyaretimiz çok bereketli geçti. Geçen haftalarda da 83 milyonluk yatırım yaptık, 20  okul daha yapılacak, doğalgaz ihtiyaçlarının tamamı karşılandı, 20 milyonluk yatırımla da mevcut okulların onarımlarıyla ilgili göndermiştik.

”Özer toplantı öncesinde de yaptığı açıklamada yaklaşık 71 bin 320 okulun ara vermeden eğitim öğretim faaliyetine kesintisiz devam ettiğini, sadece Sağlık Bakanlığı ile birlikte belirlemiş oldukları kriterler çerçevesinde yüz yüze eğitime ara veren sınıfların bulunduğunu, Diyarbakır’da bulunan 19 bin sınıftan sadece 21’nde  bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini söyleyerek sadece okullarda değil, okul dışı ortamlarda da Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kriterlere uyma konusuna vurgu yaptı.

Haber Muhabiri Süleyman Karaarslan
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır 

Haberin Resmi Kaynağı
Diyarbakır Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bu Yaz Sen De Yaz” Yazarlık Atölyesi İlk Mezunlarını VerdiÖnceki Haber

“Bu Yaz Sen De Yaz” Yazarlık Atölyesi İl...

Bekçilere Mukavemet Gösteren 1’i Bayan 4 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Bekçilere Mukavemet Gösteren 1’i Bayan 4...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı