Dereceye Girdiler Ama Maddi İmkansızlıklardan Dolayı Okuyamayacaklar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dereceye Girdiler Ama Maddi İmkansızlıklardan Dolayı Okuyamayacaklar
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Viranşehir'de Aynı Dershaneye Giderek YKS'de Dereceye Giren 3 Arkadaş, Maddi İmkansızlıklar İçerisinde Okulu Bırakma Noktasına Geldi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Geçtiğimiz ay yapılan YKS'de dereceye giren 3 arkadaş, destek bulamazsa herhangi bir üniversiteye yerleşseler bile okula gidemeyecekler.

"Babam Beni Okutmakta Zorlanıyor"Viranşehir'de birlikte aynı dershaneye giderek dereceye giren öğrencilerden İsa Tarım; "Türkiye'de 8 bin 400. sırada yer aldım. Ben 6 çocuklu ailenin en küçüğüyüm. Ailem hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bende yazın onlara yardımcı olmak için çobanlık yapıyorum. Abim de okuyor ama babam bizi okutmakta zorlanıyor. Yetkililerden bize destek olmalarını bekliyorum. Bize kimse yardımcı olmazsa okula gidemeyeceğiz ve gece gündüz demeden, uyumadan sürekli çalışarak yaptığımız derecemiz de heba olur" dedi.

"Destek Bulamazsak Geleceğin Doktorları Olamayacağız" Öğrencilerden Muhsin Zencir, bölgemizin kaderi olan çok çocuklu aileler kervanında yer alıyor. Zencir; "14 çocuklu bir ailenin son çocuğuyum. Geçimimizi tarlada çalışarak sağlıyoruz. Bende aileme hem yazın hem de okul döneminde fırsat buldukça yardım ediyorum. YKS sınavında 5 yüz 50. oldum. Büyük ihtimalle Tıp Fakültesi'ni kazanacağım ama diğer 2 arkadaşım gibi maddi imkansızlıklardan dolayı destek bulamazsam okula gidemeyeceğim. Bize destek olursanız geleceğin doktorları olarak biz de insanlarımız için gelecekte elimizden geleni yapacağız. Eğer bize destek verecek kimseyi bulamazsak geleceğin doktorları olamayacağız ve emeklerimiz de heba olur" diye konuştu.

"Maddi İmkansızlıklardan Dolayı Okula Gidemeyeceğiz" Ahmet Kalul ise yaptığı açıklamada; "Sayısal'da Türkiye geneli bin 600. sırada yer aldım. Biz 6 kardeşiz, ben 4 numarayım. Benden büyük olan kardeşim öğrenci ve Tıp Fakültesi'ni okuyor. Benimle birlikte ailemizde 2kişi Tıp Fakültesi'ni okuyor olacağız. Diğer kardeşlerim ise lise geçimini yazın mevsimlik işle sağlıyorlar. Maddi durumumuz olmadığı için okula gitmekte zorlanacağız. Resmi kurumlardan, hayırsever iş adamlarından okulumuzu rahatlıkla okumak için destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Mardin

Haberin Resmi Kaynağı Seyfettin Eken sonhaberlerim.com

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Kentin Altyapısını GüçlendiriyorÖnceki Haber

DİSKİ Kentin Altyapısını Güçlendiriyor

Siirt Emniyet Müdürlüğü Hazırladığı Kliple Kovid-19'a Dikkati ÇektiSonraki Haber

Siirt Emniyet Müdürlüğü Hazırladığı Klip...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı