Çocuklarınıza Telefon Yerine Kitap Verin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklarınıza Telefon Yerine Kitap Verin
Abone ol
Yazar Ve Şair Devran Sinanoğlu Kütüphane Haftası İle İlgili Mesaj Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Devran Sinanoğlu

Çocukların Oyun Ve Büyüklerin Sosyal Medyada Vakit Harcadıkları Kadar Kendi Aile Bireyleri, Dostları İle Bu Kadar Vakit Harcamadıklarını Belirten Yazar Sinanoğlu Sözlerine Şöyle Devam Etti "Gün Geçtikçe Telefon Hastalığı Ve Sosyal Medya Bağımlılığı Yediden, Yetmişe Artmaktadır. Birçok Kişide Bu Hastalık İleri Safa Da Görülebilmektedir. Bu Da Beraberinde Ciddi Sorunları Doğururken, Toplumda Kapanmayan Yaralara Neden Oluyor.

Çocuklarımız Ağladığında Onları Susturmak İçin Lütfen Cep Telefonu Vermeyelim. Onları Oyun Oynamaya Teşvik Etmeyin. Unutmayın Ki Çocuk Beyni Gelişim Aşamasındadır. Siz Onlara Cep Telefonu Vererek, Oyun Oynamasına Ve O Anda Susmasına Tek Seyirci Kalmıyorsunuz. Aynı Zamanda Çocuğunuzun Telefon Ve Oyunlarla Beyinlerinin Yıkanmasına Da Seyirci Kalıyorsunuz. Farkında Olmadan Çocuğunuzu Teknoloji İle Yavaş Yavaş Zehirliyorsunuz. Bu Zehir Zamanla Onların Bir Çok Organını İşlevsiz Hale Getiriyor.

Geçen Aylarda Diyarbakır'da Bir İlkokulda Yapılan Göz Taramasında 30 Kişilik Bir Sınıfta 28 Öğrencinin Gözünde Problem Olduğu Tespit Edildi. Bunun Temel Neden İse Çocukların Kullandıkları Cep Telefonlarıdır. Çocuklarınız Sizden Telefon İstediğin De Onlara Telefon Yerine, Kitap Verin Okumayı Aşılatın. Kitap Okumak Çocuklara İlaçtır Hem Gözlerine Hem De Gelişmekte Olan Zihinlerine İyi Gelir. Büyükler Olarak Bizlerde Okumalıyız. Bizler Okurken, Çocuklarımızı Da Okumaya Teşvik Etmeliyiz. Sosyal Medyadan Çok Kitapla Vakit Geçirmemiz İletişim Kanallarımızı Açık Tutar, Güçlü Kılar. Kendimizle, Ailemizle Ve Dostlarımızla Kaliteli Zaman Geçirmemize Katkısı Olur.Kitap Okumak Ve Okutmak Dileğiyle Tüm Kitapseverlerin Kütüphane Haftalarını Kutluyorum."


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Yolcu Otobüsünde 5 Kilogram Esrar Ele GeçirildiÖnceki Haber

Yolcu Otobüsünde 5 Kilogram Esrar Ele Ge...

DİSKİ’nin Yatırımları Ele AlındıSonraki Haber

DİSKİ’nin Yatırımları Ele Alındı

Yorum Yazın

Reklam Alnı