Ben De Yazarım Kitabının Tanıtımı Büyük İlgi Gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ben De Yazarım Kitabının Tanıtımı Büyük İlgi Gördü
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Dönemi Boyunca Sürdürdüğü Etkinliklere, Bir Yenisini Daha Ekledi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Nusret Bilgiç

Bu kapsamda, organizasyonu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve toplamda 216 öğrenci tarafından hazırlanan "Ben de Yazarım’ adlı kitabın tanıtımı, oldukça geniş bir katılımla yapıldı.

Başarılı Çalışmalara Bir Yenisi Daha Eklendi Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ‘’Ben de yazarım’’ adlı kitap İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Arif Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, okul müdürleri, eseri yayınlanan öğrenciler, veliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı eşliğinde, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, ‘Yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı, en donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlama noktasında, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda, çocuklarımızı her türlü sosyal, kültürel, sportif ve Eğitici etkinliklerle, onların hem kendi duygularını ifade edebilmeleri ve hem de kendilerini geliştirebilmelerine zemin hazırlıyoruz. Kayapınar İlçemizde Eğitim gören her kademeden öğrencilerimizin, tertemiz ve masum yüreklerinden akıp gelen duygu ve düşüncelerinin yazı ve resim çalışmasına dönüştüğü toplamda on bine yakın eser arasından, ince eleyip sık dokuyarak, büyük bir hassasiyetle seçilen 216 eser, kitap haline dönüştürüldü ve nihayetinde ve okurlarla buluşturuldu. Esasen, on bine yakın eserin bile öğrencilerimiz tarafından hazırlanarak yarışmaya sunulması bile, bizim için tarif edilemez bir mutluluk kaynağıdır. Bu yönlü Eğitici çalışmalarımız, hem Yaz tatilinde ve hem de önümüzdeki Eğitim dönemlerinde aralıksız olarak devam edecektir.

‘Okumak, düşünmek, yazmak ve resmetmek insanı var eden, anlamlı kılan ve geleceğe taşıyan çalışmalardır. İnsan hep düşünmüş, hayatı sorgulamış ve bunun sonucunda kendini, düşündüklerini değişik yollarla ifade etmiştir. Bu ifade bazen bir söz, bazen bir yazı, bazen bir resim, bazen de müzikle can bulmuştur, hayat olmuştur. Ben bu yolda genç ve dinamik öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemsedim, dile getirebilmelerine fırsat oluşturdum. Çünkü çocuklarımıza hedef aşılarsak, özgüven verirsek her şeyi başarabilirler. Bizim gücümüz, milletimizin umudu gençlerdir. Biz gençlerimize yol açtık hedef aşıladık ve onların başaracaklarına inanıyoruz.

Bu yolculuk öyle güzel ve yoğun ilgiyle sürdü ki  öğrencilerin kitabımızın basılmasını sabırsızlıkla beklediler,eserlerinin kitapta olup olmadığını çok merak ettiler Eğitim öğretim başından beri Okullarımıza gelen binlerce güzel ve kıymetli eserler okul eser inceleme komisyonu tarafından seçilip ilçe milli eğitim yayın kurulu komisyonuna gönderdiler Yayın kurulu komisyonu okullardan gelen eserler arasından 216 eser seçerek  kitap haline getirip okuyucularla buluşturdu.;10 binden fazla eser içerisinden 216 eseri seçerek kitap haline getirdik.Emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum’.

Adanmışlık Ruhuyla, Bu Kutlu Yola Baş Koyduk Kayapınar İlçe Kaymakamı İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Arif Karaman, son derece mutlu olduklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: ‘İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve oldukça yoğun bir katılım ile yapılan bu çalışma, takdire şayan sonuçları beraberinde getirdi. Katılımın bir hayli yoğun olması, birbirinden güzel yazı ve resim çalışmalarının öğrencilerimiz tarafından hazırlanması, son derece önemlidir. El emeği göz nuru çalışmaları ayrı ayrı inceledik ve çocuklarımızla iftihar ettik. Evvela, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının sonunda böylesine güzel ve bir o kadar da anlamlı bir etkinlikte buluşmak, hepimizi sevindirdi. Söz konusu Eğitim olunca akan sular durur. Devletimiz, eğitime büyük önem vermekte, 5,- 10 ve 20 sene sonrasına, yani geleceğe ve gençlere yatırım yapmaktadır. Kısa, orta ve uzun vadeli plan ve programımızla, Eğitimde çıtayı her geçen gün biraz daha yukarı taşıyoruz.Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, devletimizin bütün birimleri ve kademeleriyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, özveriyle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz’.

Kitap Okumayı Teşvik Eden Yarışma Kitap okumanın, son derece önemli olduğuna vurgu yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Arif Karaman, ‘Okumanın, bir toplum için ekmek kadar, su kadar hayati değer taşıdığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:‘216 çocuğumuz bu eseri vücuda getirirken, birçok kitap okudu, çeşitli kaynaklardan istifade etti. Yani bu çalışmayla, kitap okumayı da teşvik etmiş olduk. Kısmet olursa, bu tür çalışmaları, geleneksel hale getirip, her yıl çok daha fazla katılımla gerçekleştireceğiz. Bu tür projelerimize, önümüzdeki Eğitim yılında, çok daha fazla yer verecek, katılımın bir hayli artması için çabalarımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkesi ve yarışmaya katılan öğrencilerimiz kutluyorum. Bizler de, onlara sahip çıkarak, onların yanında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönüllüler “En Temiz Diyarbakır” İçin Sur Diplerini TemizlediÖnceki Haber

Gönüllüler “En Temiz Diyarbakır” İçin Su...

Yazar Devran Sinanoğlu Türkiye'de Bir İlki GerçekleştirdiSonraki Haber

Yazar Devran Sinanoğlu Türkiye'de Bir İ...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı