"Annemiz Yaşıyorken Değerini Bilelim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Annemiz Yaşıyorken Değerini Bilelim"
Abone ol
Yazar Devran Sinanoğlu, Anneler Günü Haftası Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.Haber Muhabiri Haberdiyarbakir.Org Resmi Kaynak Ali Şeran

Sinanoğlu "Anneler Günü dünyada farklı tarihlerde  kutlansa da genellikle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve ülkelerde kutlanır. Anneler Günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar.  Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutlamışlardır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanan Anneler Günü Türkiye'de ise ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlanmıştır. Ülkemizde bu tarihten sonra Anneler Günü kutlaması gelenekleşti ve her yıl Mayıs'ın ikinci haftasında kutlanmaya başlandı.

Annemize sevgimizi, saygımızı ve minnettarlığımızı ifade edebilmek için bir fırsat, bir şanstır bu özel gün. Onların üzerimizdeki emeklerine karşılık ne yapsak azdır. Hiç kuşkusuz annelerin emeği, hakkı ödenmez. Onlar karşılıksız ve çıkarsız çocuklarını seviyorlar, onlar için emek harcıyorlar. Annelerin evlatlarından istedikleri şey ise çocuklarının mutlu olmaları, onlardan tatlı bir söz duymalarıdır. Sadece yılda bir defa değil, her gün annemizi sormalı, ona ne kadar değer verdiğimizi hatırlatmalıyız. Çocukları farklı sebeplerden cezaevinde olan annelerimizin tez vakitte evlatlarına kavuşmalarını diliyorum. Evladı askerde olan annelerimiz kazasız belasız yiğitlerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Çocukları gurbette olan annelerimizin ve farklı sebeplerden dolayı kuzuları yanında olmayan tüm annelerimizin biran önce bu hasretliğin son bulmasını niyaz ediyorum. Bu özel ve anlamlı günün vesilesiyle tüm annelerimizin, anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum." Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Kadının Şiir Sesi 11. Albüm Çalışmasında 11 Kadın Yer AldıÖnceki Haber

Kadının Şiir Sesi 11. Albüm Çalışmasında...

Baykan Belediyesi Yol Çizgi Ve Yaya Geçidi Çalışmaları Devam EdiyorSonraki Haber

Baykan Belediyesi Yol Çizgi Ve Yaya Geçi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı