Alkışlar Murat Aksu İçin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alkışlar Murat Aksu İçin
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Bir Kez Daha Merhabalar Sevgili ‘Haberdiyarbakir.Org’ Okurları. Yine Bu Köşede Sizlerle Bir Araya Gelerek, Geçtiğimiz Haftanın Önemli Olayları Ve Bu Olayların Kritiğini Yapacağız.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran // Ayşegül Çepik
Resmi Kaynak Ali Şeran // Ayşegül Çepik

Diyarbakır başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz genelinde yaşanan gelişmeleri değerlendireceğiz.  Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 5. Haremi Şerif Ünvanına sahip olan Mukaddes Diyarbakır İlimizde, bu hafta tarihi bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptık.16 Kasımda, Diyarbakır’da oynanan Türkiye –İskoçya Milli Takımlar karşılaşması, kentimiz tarihinde Milli Takımlar düzeyinde oynanan ilk maç oldu. Gerek maç öncesi ve maçın oynandığı gün ve gerekse karşılaşma sonrası, bizlere yakışan birbirinden güzel ve anlamlı görüntülere tanık olduk.

Geleneksel misafirperverliğimizin en güzel örneklerini sunarak, hem İskoç taraftarlar ve milli takım kafilesini ve hem de ülkemizin birçok şehrinden şehrimize gelen misafirlerimizi, en iyi şekilde ağırlayıp, yine en iyi şekilde yolcu ettik. Bu karşılaşmanın bir diğer önemli yanı da, modernizasyon ve kapasite bakımından ülkemizin sayılı, bölgemizin ise en büyük stadyumu olan Diyarbakır Stadyumu, ilk kez bir Milli Maça ev sahipliği yaparak, UEFA ve FIFA standartlarına uygunluğu tescil edilmiş oldu.

Murat Aksu Bir Kez Daha Gönülleri Fethetti Tabii, böylesi önemli bir organizasyondan bahsederken, bu organizasyonun kentimize alınması hususunda, çok başarılı bir lobi faaliyeti yürüten, Murat Aksu’dan da bahsetmemiz gerekir. Türkiye tarihinde ilk defa Diyarbakır’da Milli maç oynanmasında büyük rol oynayan ve bu yönde bir hayli çaba sarf eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci başkanı Avukat Murat Aksu, bir kez daha gönülleri fethetti. Kıymetli devlet büyüğümüz, uzun yıllar İçişleri Bakanlığı yapan Abdülkadir Aksu’nun oğlu Murat Aksu, şehirde tezahüratlar ve alkışlarla karşılandı. Bu vesileyle, bir kez daha baba ocağına gelerek, hemşehrileriyle kucaklaşmak ve buluşmanın keyfinin yaşayan Aksu, önümüzdeki süreçte de, Diyarbakır’da bu tür sportif karşılaşmaların oynanması yönünde çaba sarf edeceğini belirtirken, mutluluğu adeta gözlerinden okunuyordu.

Yılların başarılı hukukçusu ve iş adamı Murat Aksu, uzun yıllardan bu yana, kentimizin faydasına olacak her çalışmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Diyarbakır için hazırlanan projelere destek olan, Ankara’da bu projelerin takibini yaparak, gerçekleşmesi için yoğun gayret gösteren Murat Aksu’nun, Diyarbakır tarihinde ilk defa bir milli maç oynanması yönünde gösterdiği gayret ve çaba ise, herkesin takdirini kazanmış durumda.

Diyarbakır Tarihinde Bir İlk Yaşandı. Diyarbakır kentimiz, İskoçya ile oynadığımız özel maçla, A Milli Takımımız seviyesinde bir maça, tarihinde ilk defa ev sahipliği yapmış oldu. Maçtan günler öncesinde, otellerde rezervasyonlar, doldu. Yaklaşık bin yüz İskoç vatandaşı da, Diyarbakır’a geldi. Sportif organizasyonlar, kuşkusuz o kentin turizmine ciddi katkılar sağlar. Milli Takımlar düzeyinde oynanan bu müsabaka, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar, geniş bir coğrafyada, Diyarbakır ilimizin tanıtımı ve turizmine katkı sağladı. Nitekim Murat Aksu’nun, ülkemiz sporunun en büyük üç marka kulübü olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimizin de birer hazırlık maçını, önümüzdeki süreçte Diyarbakır’da yapmaları yönünde, girişimleri var.

Hayırsever kişiliği, çalışkanlığı ve Diyarbakır’a olan düşkünlüğü kamuoyu tarafından bilinen ve bir hayli sevilen Murat Aksu’nun gerek hukuki alanda ve gerekse birçok farklı sektörde, geniş kapsamlı çalışmaları devam ediyor. ASC Hukuk Bürosunun kurucu ortaklarından olan Murat Aksu, ülkemiz Hukuk camiasında yıllardan bu yana, elde ettiği tecrübesi ile ASC Hukuk Bürosu bünyesinde, ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalara, danışmanlık hizmeti sunmakta. Hukuki danışmanlık hizmetleri sunmanın yanı sıra, yabancı müvekkil ve proje geliştirme departmanlarının başında bulunan Aksu, Ekonomi Hukuku, Spor Hukuku ve Yatırım Hukuku alanlarında da rehberlik etmekte. İş hayatı, ülkemizin en saygın kurumlarında görev yaptığı süre zarfında elde ettiği başarılarla dolu olan Aksu, yıllardan beridir, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere, ayni ve nakdi yardımlar da yapmakta. Bu hizmet ve gönül insanı Murat Aksu’yu Ankara’ya uğurlarken, tüm Diyarbakırlılar gibi, bizler de ‘En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere Murat Aksu’ diyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 11
    SEVDİM
  • 11
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 11
    İNANILMAZ
  • 6
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
DBB Mezopotamya Gurme Ve Yöresel Lezzetler Fuarı’ndaÖnceki Haber

DBB Mezopotamya Gurme Ve Yöresel Lezzetl...

CHP’li Atik’ten Asgari Ücret AçıklamasıSonraki Haber

CHP’li Atik’ten Asgari Ücret Açıklaması

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı