Aile Sağlık Merkezine Bıçaklı Saldırı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile Sağlık Merkezine Bıçaklı Saldırı
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Diyarbakır’da Bir Kadın Hasta, Kendisine Diyet Yap Dediği İçin Zayıflattığını İddia Ettiği Doktora Saldırdı. Olay Sabah Saatlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Lunapark Aile Sağlığı Merkezinde Meydana Geldi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı sonhaberlerim.com

Edinilen bilgilere göre, şizofren hastalığına yakalanan bir kadın hasta, kendisine diyet yap dediği için zayıflamasına neden olduğunu iddia ettiği doktora 2 bıçakla saldırdı. Aile hekimine kendisini zayıflattığı gerekçesiyle saldıran kadın hasta, orda görev yapan hekim Dr. Aziz Tanelçi, kolundan ve omzundan yaralanırken, kadın hastayı çevredekiler uzaklaştırdı. Yaralanan doktor, olay yerinden kaçarken, kadın hasta aile sağlık merkezinde bulunan odalardaki sedye ve koltukları elindeki bıçaklarla parçaladı. Olay yerine gelen polis, saldırganı gözaltına alıp incelemelerde bulunurken, doktorun bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

“Hayat Kurtaran Sağlık Çalışanları Hayatını Bu Şekilde Kaybetmemelidir”

Konuyla ilgili Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da açıklamada bulundu; “Biz Sağlık-Sen olarak yaptığımız her toplantıda, gittiğimiz her platformda yaptığımız açıklamalarda sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti dile getiriyoruz. Artık şiddetin boyutu değişti. Sağlıkçılara yapılan saldırıların boyutu artık silahlı ve bıçaklı saldırılara dönüştü. Bununla ilgili acil ve caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Sağlık çalışanları canla ve başla görevlerini yaparken bu tür olaylarla karşılaşmaması, bu tür kendini bilmez insanların saldırısına maruz kalmamaları için acilen tedbirlerin alınması gerekiyor. Bununla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır. Sağlık çalışanları bu konuda mağdur edilmemelidir. Hayat kurtaran sağlık çalışanları bu yolda hayatını kaybetmemelidir. Pandemiyle mücadelede sağlık çalışanlarının mücadelesi ortadayken, maalesef kendini bilmez insanların bu tür olaylara başvurmaları sağlık çalışanlarının performansını düşürmektedir. Bugün yapılan saldırı, bize bir kez daha sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Biz Sağlık-Sen olarak her ay olduğu gibi her zaman bu tür olayların yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca buradan saldırıya uğrayan sağlıkçı kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, tüm sağlık çalışanlarımızı rabbim korusun diyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
DÜ Rektörü Öğretmen Kardeşleri Makamında AğırladıÖnceki Haber

DÜ Rektörü Öğretmen Kardeşleri Makamında...

Cinayet Faili Kesintisiz Çalışma Sonucu YakalandıSonraki Haber

Cinayet Faili Kesintisiz Çalışma Sonucu...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu