© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

OSB Diyarbakır’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki

İş İnsanı Rahmi Koç’un Kamuoyuna Yansıyan Ve Kürt Kadınlarını Hedef Alan İfadeleri, Toplumun Geniş Kesimlerinde Haklı Bir İnfial Yaratmıştır.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak OSB Basın

Bir halkın kimliğini, kadınları ya da herhangi bir toplumsal kesimi etnik kökeni, inancı veya cinsiyeti üzerinden aşağılayan, ötekileştiren ve kalıp yargılarla değerlendiren söylemler; hangi gerekçeyle ifade edilirse edilsin kabul edilemez. Bu sözlerin mizah kisvesi altında dile getirilmiş olması da yarattığı incitici ve ayrımcı etkiyi ortadan kaldırmaz. Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri farklı kimliklerin, kültürlerin ve inançların bir arada yaşama iradesidir. Toplumsal barış; ayrıştırıcı ve incitici söylemlerle zedelenir, karşılıklı saygı, eşitlik ve insan onuruna bağlılıkla güçlenir.

Kürt kadınlarını hedef alan bu ifadeler yalnızca kadınları değil, milyonlarca insanın kimliğini ve onurunu da rencide etmiştir. Toplumda önyargıları besleyen, ayrımcılığı sıradanlaştıran ve toplumsal birlik duygusuna zarar veren bu yaklaşımı açıkça kınıyoruz.Kamuoyunda oluşan haklı tepkilerin karşılık bulması adına Rahmi Koç’un kullandığı ifadeler nedeniyle açık, net ve samimi bir özür açıklaması yapması toplumsal sorumluluğun gereğidir. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir.

İnsan onurunu, kadınların saygınlığını ve halkların eşitliğini hedef alan hiçbir söylem karşılıksız kalmamalıdır. Ayrımcılığın, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Mustafa Fidan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER