© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Okul Çevresi Güvenliği Arttı

Diyarbakır'da 101 Okulun Çevresinde Denetimler Yapıldı. Park, Market Ve İnternet Kafeler Dahil Olmak Üzere 450 Kişi Kontrol Edildi, Kurallara Uymayan İşletmelere Cezai İşlem Uygulandı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Emniyet Basın

Diyarbakır'da son zamanlarda okul çevrelerinde meydana gelen asayiş olaylarında artış üzerine polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde okul önü ve çevresinde bulunan parklar, metruk alanlar, internet kafeler, kıraathaneler, şans oyunu bayileri, kafeler, alkol ve sigara satan marketler ve büfeler denetlendi. Denetimler kapsamında okul çevresinde şüpheli görünen kişiler GBT ile kontrol edilerek uzaklaştırıldı, internet kafelerde ve diğer işletmelerde çocuklara yönelik denetimler yapıldı. Kurallara uymayan işletmelere adli ve idari işlem uygulandı.

Okul çevresi güvenliği konusunda memnuniyet dile getiren öğrenci ve vatandaşlar, denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca devam edeceğini öğrendi. Diyarbakır merkez ilçelerinde yapılan uygulama ile toplamda 101 okul ve çevresi kontrol edilerek, okul ve çevresindeki 450 şahsın GBT kontrolü yapıldı. Ayrıca denetimlerde: 29 park ve bahçe, 39 market/büfe (işlem yapılan 1 işyeri), 17 internet kafe, 12 oyun salonu, 24 kahvehane, 14 iddia bayisi denetlenerek gerekli kontrol ve bilgilendirmeler yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER