© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Kurduğumuz Medeniyetlerin Harcını Kadınlarımız Yoğurmuştur

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı İl Muhabiri Hatice Öğüt , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla, Yazılı Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Nigar Tarancı

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Hatay İl Muhabiri Hatice Öğüt, duygularını şöyle dile getirdi:  ‘Tarih boyunca kurduğumuz Medeniyetlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır.

Kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez.

Yalnızca bizim ülkemizde değil, ne yazık ki bütün dünyada benzer bir durum arz eden ve yapılan yasal düzenlemeler, alınan adli tedbirler ve güvenlik önlemlerine rağmen devam eden kadın cinayetlerinin, son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Sevgi, hoşgörü, fedakârlık timsali, yetiştirdiği evlatlar ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız medeni toplum olmanın en önemli göstergesidir.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesi ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur’ diyerek kadınlarımıza, sosyal ve kültürel alanlar, eğitim, iş dünyası, çalışma hayatı, toplumsal yaşam ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlık ve özverinin timsali olan kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, Cenab-ı Allah’tan, bütün kadınlarımıza bir ömür boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim’.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER