© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğü Çalışmalarını Çok Yönlü Olarak Sürdürüyor

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü, Çalışmalarına Çok Yönlü Olarak Devam Etmekte. Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır Bölge Müdürü Savaş Ve Fotoğraf Muhabiri Gazeteci Ali Şeran AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğüne Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

AFAD Diyarbakır İl Müdürü İlhami Çakmak, kurumun misyonu ve vizyonu doğrultusunda, geniş bir yelpazede çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.AFAD Diyarbakır İl Müdürü İlhami Çakmak, şunları söyledi: ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilerek, fet sonrası iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla gereken faaliyetlerin planlanıp, yönlendirilme, desteklenme, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları arasında işbirliğini sağlayan, çok yönlü, çok aktörlü, bu alanda kaynakların rasyonel kullanılmasını gözeten bir kurum. Ayrıca, faaliyetlerinde disiplinler arası çalışmayı esas alan iş odaklı, esnek ve dinamik yapıda teşkil edilmiş bir kurum olan başkanlığımız, illerde doğrudan valiye bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ve 11 ilde bulunan Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri vasıtasıyla çalışmalarını yürütmektedir.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurum olup, bir şemsiye kurum anlayışıyla afet ve acil durumun niteliği ve büyüklüğüne göre gerek Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı gibi, ilgili diğer tüm bakanlıklar ile gerekse sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürmekte.

‘Bildiğiniz gibi, ülkemiz, tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın. Ama en önemlisi deprem. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl, en az bir deprem yaşanmakta.AFAD olarak, kurulduğumuz günden bu yana ülkemizde yaşanan Elazığ, Simav ve Van depremlerinde en etkin ve hızlı müdahaleyi gerçekleştirip, deprem sonrası yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile afetzede vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede sardık. Antalya, Samsun ve Sinop’ta yaşanan sel felaketlerinde ilgili kurumlarla kısa sürede koordinasyon sağlanarak afet bölgesinde hayatın normale döndürülmesi çalışmalarını tamamladık. Sadece ulusal çapta değil uluslararası anlamda da birçok başarılı operasyona imza atan Başkanlığımız, dünyanın en uzak coğrafyalarında dahi yaşanan afet ve acil durumlara kayıtsız kalmamış, kaliteli, profesyonel ve alanında uzman personeli, teknolojik ekipmanı ile Haiti’den Japonya’ya, Şili’den Myanmar’a kadar yardım elini uzatmış; Libya, Tunus, Mısır ve Suriye yaşanan toplumsal olaylarda dünyanın takdirini kazanan tahliye ve insani yardım operasyonlarını başarıyla gerçekleştirmiştir’.

Diyarbakır’da 250 Gönüllüye Kimlik Kartları Verildi AFAD Diyarbakır İl Müdürü İlhami Çakmak, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) gönüllüsü projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 250 kişiye, törenle kimlik kartlarını takdim ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:‘AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Cihad Kayhan, AFAD personeli, destek AFAD gönüllüleri ve ailelerinin katıldığı geniş kapsamlı bir törenle, AFAD Gönüllülerimize kimlik kartlarını dağıttık. Gönüllülük projesi, AFAD başkanlığımız tarafından hayata geçirilmiş ve vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Bu proje ile afetlerden sonraki çalışmalara katılmak isteyen vatandaşlarımıza, fiilen sahada bilinçli bir şekilde aktif olarak katkıda bulunma imkanı sağlamış olduk. Kısa sürede binlerce vatandaşımız e-devlet uygulaması üzerinden AFAD gönüllüsü oldu. Burada ki gönüllülerimiz, uzaktan eğitimler sonrası yüz yüze eğitimleri tamamlayarak destek AFAD gönüllüsü olmaya hak kazandılar. Gönüllülerimize afetlerle mücadelemizde bizlerle vermiş oldukları destek ve yapmış oldukları katkılardan dolayı müteşekkiriz. Takdir edersiniz ki, 2021 yılı gerçekten zor bir yıl oldu, hepimiz biliyoruz ki afetler her an gelebilir, ülkemiz afete hazırlıklı olmalı, çünkü afetin her türlüsü maalesef ülkemizde görülebiliyor, kurumlarımız bunun için hazırlanıyor, AFAD son yıllarda dünyanın sayılı kuruluşlarından biri oldu. PAK var Emniyet Genel Müdürlüğümüzün.

Jandarma Genel Komutanlığımız Bünyesinde Hizmet Sunan JAK Var Belediyelerimiz Var. AFAD gönüllülerimiz de, ailemizin birer parçası. ‘Olmazsa Olmazlarımız’ arasında yer alıyorlar. Saha eğitimlerini tamamlayarak destek AFAD gönüllüsü olan 250 vatandaşımıza, 'Destek AFAD Gönüllüsü' kimlik kartlarını dağıttık. Bu kapsamda, çalışmalarımız ve projelerimizi, önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeye devam edeceğiz’. Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır Bölge Müdürü Savaş Ve Fotoğraf Muhabiri Gazeteci Ali Şeran ise, hizmete girdiği günden bu yana, AFAD’ın yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini belirtti. Aynı zamanda kendisinin de, AFAD Gönüllüsü olduğunu belirten Savaş Ve Fotoğraf Muhabiri  Ali Şeran, kurumun gönüllüsü olarak çalışmalara katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaret, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Muhabiri Süleyman Karaarslan
Haberin Resmi Kaynağı Nusret Bilgiç

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER