Uyuşturucunun Kökü Neden Kurutulamıyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucunun Kökü Neden Kurutulamıyor.
Abone ol
22 Nisan 2022 Tarihinde Farklı Bir Mecrada Yayınlanan "Diyarbakır'da Organize Suçlar Neden Arttı?" Başlıklı Köşe Yazımda.

Diyarbakır'da uyuşturucu kullanımının arttığını, açılan paravan işletmelerde uyuşturucu satışı yapıldığını yazmıştım. Yazının üzerinden tamı tamamına 15 ay geçti. Ne yazık ki bu süreçte uyuşturucu kullanım yaşı 12'lere kadar düştü.  Her gün boy boy karşılaştığımız "Kökünü Kurutma" haberlerine rağmen uyuşturucu kullanımının giderek artış göstermesinin, kullanım yaşının kritik noktalara ulaşmasının, kökünün kurutulamamasının nedenlerini gelin hep beraber irdeleyelim.

Uyuşturucu sorununu daha etkili bir şekilde ele almak için sadece cezaların yanı sıra önleyici tedbirler, eğitim, tedavi seçenekleri, rehabilitasyon ve toplum bilinçlendirme önlemleri gibi birçok farklı yaklaşımın bir araya gelmesi gereklidir. Ayrıca, uyuşturucu kullanımının kök nedenlerine de odaklanmak önemlidir. Bu nedenle, uyuşturucu sorununu çözmek, çok sayıda paydaşın katılımını gerektiren (toplum) ve uzun vadeli bir çaba gerektiren karmaşık bir süreçtir.

Toplumun uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgilendirilmesi önemlidir. Okullarda ve kampanyalar aracılığıyla gençler ve yetişkinler, uyuşturucu madde kullanımının sağlık ve sosyal sonuçları konusunda bilinçlendirilmelidir.Bir diğer husus tedaviye erişimin kolaylaştırılması...Bağımlılıkla mücadelede en önemli adımlardan biri, bağımlıların tedaviye erişimini kolaylaştırmaktır. Tedavi seçenekleri arasında tıbbi tedavi, terapi, destek grupları ve rehabilitasyon programları bulunur.

Yasal tedbirlerde var tabi,...Yasalar ve ceza yaptırımları, uyuşturucu madde kullanımını ve ticaretini engellemeye yönelik etkili bir araç olabilir. Yasal tedbirler, uyuşturucu madde üretimi ve dağıtımına karşı ciddi cezalar içerebilir. Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesine odaklanan programlar, gençlerin risk faktörleri hakkında eğitim verir, aileleri destekler ve toplulukları bilinçlendirir.Uyuşturucu madde kullanımının sağlık sonuçlarına yönelik sağlık hizmetleri sunulmalıdır.

Bu, kullanıcıların sağlık sorunlarını ele almak için erişebileceği tedavi ve danışmanlık hizmetlerini içerir. Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede toplumun aktif bir rol oynaması önemlidir. Toplum katılımı, yerel inisiyatifler ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını içerebilir. Saydığım bu maddelerden herhangi birinin noksanlığı uyuşturucuyla mücadelenin tam ve eksiksiz olmasının önünde bir engeldir. Mücadelenin tam ve etkin olabilmesi için bu faktörlerin kararlılıkla gerçekleştirilmesi elzemdir.Resmi Kaynak Gazeteci Ercan Çağlayan"ın Yazısı

 


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Ton Esrar Ve 13 Milyon Kenevir Bitkisi Ele GeçirildiÖnceki Haber

2 Ton Esrar Ve 13 Milyon Kenevir Bitkisi...

Çamlıca Basketbol’dan Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansına TeşekkürSonraki Haber

Çamlıca Basketbol’dan Haberdiyarbakir.Or...

Yorum Yazın

Reklam Alnı